Antena Meniu Search
x

Descoperire impresionantă în Pompeii. Un snack bar antic, foarte bine conservat, va fi deschis în curând pentru vizitatori

Descoperire impresionantă la Pompeii. Începând din 12 august, vizitatorii vor putea vedea în Parcul arheologic un snack bar antic bine conservat.

de Redactia Observator

la 08.08.2021, 14:45

Descoperire impresionantă în Pompeii. Cum arată snack-bar-ul din oraşul antic, care va putea fi vizitat în curând
Descoperire impresionantă în Pompeii. Cum arată snack-bar-ul din oraşul antic, care va putea fi vizitat în curând - Profimedia Images

Thermopolium-ul, un fel de "fast-food" de stradă în Roma antică, a fost descoperit la Pompeii în luna decembrie 2020. Acesta este ornat cu motive policrome şi într-o stare de conservare excepţională.

Tejgheaua acoperită de cenuşa vulcanică a fost în parte dezgropată în 2019, dar lucrările au fost extinse pentru a păstra mai bine locul, situat într-un cartier care era foarte frecventat, la intersecţia străzilor Casa delle Nozze d'Argento şi Vicolo dei Balconi.

Pe lângă o frescă deja cunoscută, ce reprezintă o nereidă (nimfă a apelor) pe un căluţ de mare, cercetătorii au identificat picturi în culori vii reprezentând animale, în special păsări de curte şi raţe sălbatice, care erau gătite şi consumate cu vin sau alte băuturi calde. 

Oamenii de ştiinţă au descoperit în golurile din masă resturi alimentare, care ar putea oferi informaţii valoroase despre obiceiurile gastronomice din Pompei, în momentul erupţiei Vezuvului, în 79 e.n.

Un fragment de os de raţă, dar şi resturi de porc, de capră, peşte şi melci au fost găsite în vasele de teracotă. Mai multe ingrediente erau gătite într-un preparat asemănător cu paella.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Descoperire impresionantă în Pompeii. Un snack bar antic, foarte bine conservat, va fi deschis în curând pentru vizitatori