Antena Meniu Search
x

Dosar penal pentru un bărbat din Argeș după ce polițiștii au găsit în mașina lui peste 250.000 de țigări netimbrate

Un bărbat din localitatea argeşeană Poiana Lacului a fost reţinut de poliţişti pentru contrabandă, după ce în autoturismul pe care acesta îl conducea, dar şi la locuinţa lui anchetatorii au descoperit peste 250.000 de ţigări netimbrate, notează News.ro.

de Redactia Observator

la 04.09.2022, 13:19

Bărbatul este cercetat penal
Anchetatorii au descoperit peste 250.000 de ţigări netimbrate. - Profimedia

Potrivit datelor furnizate, duminică, de Poliţia judeţeană Argeş, bărbatul în vârstă de 45 de ani, din Poiana Lacului a fost oprit în trafic pe drumul judeţean 679, în localitatea Săpata, de către poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului. Aceştia au constatat că în autoturism el transporta aproximativ 250 cartuşe de ţigări netimbrate, respectiv 67.800 de ţigarete de diverse mărci.

Cazul a fost preluat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, aceştia făcând o percheziţie la locuinţa bărbatului, unde au fost găsit şi ridicat cantitatea totală de 189.420 de ţigarete netrimbrate. În plus, anchetatorii au descoperit două carduri bancare, două telefoane mobile, precum şi suma de 23.000 lei.

Dosar penal pentru contrabandă

Bărbatul este cercetat penal pentru deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de duminică să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, mai transmite Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Dosar penal pentru un bărbat din Argeș după ce polițiștii au găsit în mașina lui peste 250.000 de țigări netimbrate