Antena Meniu Search
x

Video După două decenii în America, Virgil s-a întors acasă. Povestea românului care a renunţat la traiul de peste Ocean pentru viaţa în Maramureş

Visul american se trăiește pe plaiuri mioritice, la poalele munților îmbrăcați în verde crud. Un maramureșean a renunțat la viața de peste Ocean și după 26 de ani a revenit acasă. Adică într-un sat de munte, în care se aud doar șuierul râului limpede și ciripitul păsărilor. Aici și-a împlinit cea mai mare dorință. 

de Redactia Observator

la 29.05.2022, 10:30

Vezi și

În urmă cu 26 de ani, Virgil a luat drumul Americii. Primul lui loc de muncă a fost de ajutor în construcții. În timp, după promovarea mai multor examene, a reușit să își deschidă propria lui firmă de construcții. Primul an a fost unul de acomodare, dar mai apoi roadele muncii s-au transformat într-un profit considerabil.

Virgil Marchiș: Acum patru ani am început un complex mare de apartamente, 3 building-uri mari, de câte 21 de apartamente. Le-am terminat acum 2 ani, după care m-am decis să las firma la copil ş eu-am venit cu totul la casă.

Înapoi la origini

Consideră că a fost cea mai bună decizie pe care a luat-o vreodată. Odată ajuns acasă a profitat de raiul pe care i l-a oferit natura și a investit intr-o pensiune.

Pe acelaşi subiect

Virgil Marchiș: Nu imi pare rău absolut deloc că am venit din America pentru că sunt român.

Pentru femeia iubită, clipa reîntoarcerii acasă a venit ca o dorință devenită realitate. Din acea zi, cei doi sunt împreună mereu.

Virgil a dorit să își lase o amprentă personală în pensiune. Astfel, fiecare turist care ajunge aici află povestea unor orașe din lumea largă, locuri vizitate de maramureșean.

Decizia de a reveni acasă, în locurile în care a crescut, a fost o surpriză inclusiv pentru prietenii lui.

Ovidiu: Mă bucur ca s-a intors pentru că aici e raiul pe pământ, nu în America. 

Maramureșeanul este decis să mai plece în America doar în vizită, chiar dacă este și cetățean al acestei țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » După două decenii în America, Virgil s-a întors acasă. Povestea românului care a renunţat la traiul de peste Ocean pentru viaţa în Maramureş