Antena Meniu Search
x

Video După friptura din plante, au apărut coastele de porc vegane cu oase comestibile. Unde vor fi scoase la vânzare

O companie din Slovenia lansează un produs revoluţionar, coaste de porc vegane cu oase comestibile.

de Redactia Observator

la 21.08.2023, 21:43

Vezi și

Şefii companiei au vrut iniţial ca oasele să fie biodegradabile, dar apoi au decis că pot fi mâncate şi ele.

Produsul, care este pe bază de soia, va fi pus în vânzare în Uniunea Europeană şi în Statele Unite la finalul lunii august. Anul trecut, producătorul a lansat şi o friptură din plante. 

Francezii s-au decis: nu există cârnați vegani

Alternativele la carne pe bază de plante vor avea nevoie de nouă terminologie, în Franța. Autoritățile au interzis în iulie anul trecut folosirea substantivelor ce, în mod tradițional, reprezentau părți ale animalelor sau alimente de origine animală. Concret, nu se va mai pune problema de cârnați vegani sau friptură vegană.

Pe acelaşi subiect

Franța va deveni prima țară din Uniunea Europeană care interzice folosirea unor cuvinte precum "friptură" sau "cârnat" în cazul alimentelor pe bază de plante, conform unui decret oficial publicat joi. Interdicția, care a fost acceptată inițial în 2020, a intrat în vigoare în octombrie 2022.

"Nu va fi posibilă folosirea terminologiei specifice sectorului asociată tradițional cu carnea și peștele pentru a desemna produse care nu aparțin lumii animale și care, în esență, nu sunt comparabile", se arată în decretul oficial.

Unii termeni, cum ar fi "unt", "lapte" și "brânză", sunt deja protejați la nivel european și nu pot fi aplicați produselor pe bază de plante. Cuvinte precum "burger" pot fi, totuși, folosite în cazul alternativele la carne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » După friptura din plante, au apărut coastele de porc vegane cu oase comestibile. Unde vor fi scoase la vânzare