Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Este sezonul lui! Cea mai bună reţetă de VIN FIERT. Jamie Oliver îţi spune SECRETUL

În zilele reci, o cană de vin fiert cu mirodenii este tot ce îţi poţi dori. Deşi sunt multe reţete, Jamie Oliver îţi arată secretul

de Redactia Observator

la 06.11.2015 , 08:58

În zilele reci, o cană de vin fiert cu mirodenii este tot ce îţi poţi dori. Deşi sunt multe reţete, Jamie Oliver îţi arată secretul

Mod de preparare:

Curăţă bucăţi mari de coajă de clementină, lămâie şi lime. Pune zahărul într-o cratiţă la temperatura medie, adăugă cojile de citrice şi sucul de la clementine. Adăugă cuişoarele, batonul de scorţişoară, frunzele de dafin şi un vârf de praf de nucşoară. Pune în cratiţă şi păstaia de vanilie şi adăugă puţin vin, doar cât să acopere zahărul.

Articolul continuă după reclamă

Lasă totul pe foc până ce zahărul s-a dizolvat complet în vin, apoi adu amestecul la temperatura de fierbere. Continuă să fierbi pentru 4-5 minute, până ce obţii un sirop gros. Jamie recomandă această metodă pentru a elibera toate aromele din condimente, însă fără a fi nevoie să le fierbi în vin (pentru a nu se elimină alcoolul).

Când siropul e gata, dă focul la minimum şi adăugă anasonul stelat şi restul de vin. Mai încălzeşte vinul pentru aproximativ 5 minute, apoi poate fi turnat în pahare şi servit.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » Este sezonul lui! Cea mai bună reţetă de VIN FIERT. Jamie Oliver îţi spune SECRETUL