Antena Meniu Search
x

Femeile vor putea avea proprii COPII FĂRĂ sarcină, mamă-surogat sau adopție

Grețurile matinale, picioarele umflate, durerile de spate și poftele bizare sunt numai câteva din efectele cu care se confruntă o femeie în viața de gravidă

Grețurile matinale, picioarele umflate, durerile de spate și poftele bizare sunt numai câteva din efectele cu care se confruntă o femeie în viața de gravidă

Din nefericire, multe femei se confruntă în prezent, după perioade lungi în care au încercat să rămână însărcinate, cu probleme mult mai dificilei: desprinderea placentei, col scurtat şi subţiat, diabet gestaţional, hipertensiune arterială, RH necorespunzător etc.

Cu toate acestea, tehnologia reproductivă s-a focusat asupra dorinței femeilor de a rămâne însărcinate: în curând va veni și ziua în care, bebeluşii vor creşte într-un pântec artificial conectat la o placentă computerizată.

În 2003, Hun-Chin Liu, de la Universitatea Cornell, a implantat embrioni de şoarece într-un pântec artificial şi, deși aceştia ajunseseră la termen, cu toţii prezentau diformităţi, ceea ce înseamnă că tehnologia mai are puţin de lucru.

Ceea ce se urmărește în viitor, este ca femeile de carieră, cu puțin timp pentru viașa de familie, să poată avea un copil fără să-şi întrerupă activitatea profesională, lăsându-l să crească într-un uter artificial.

E greu de imaginat ceea ce viitorul promite: o femeie obosită după o zi întreagă la birou va veni în vizită la copilul ei nenăscut din laborator, va sta cu el câteva clipe și se va îndrepta spre casă, așteptând ziua în care va deveni mamă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Inedit » Femeile vor putea avea proprii COPII FĂRĂ sarcină, mamă-surogat sau adopție