Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fenomenul celor 3 sori s-a manifestat din nou. "Câinii Soarelui" au apărut pe cer timp de 2 ore (Video)

Timp de două ore, locuitorii orașului Harbin au fost martorii unui spectacol ceresc neobișnuit. Un parhelion (Sun dog, Câinii Soarelui).

de Redactia Observator

la 21.02.2018 , 13:40

Fenomenul celor 3 sori s-a manifestat din nou. "Câinii Soarelui" au apărut pe cer timp de 2 ore

Timp de două ore, locuitorii orașului Harbin au fost martorii unui spectacol ceresc neobișnuit. Un parhelion (Sun dog, Câinii Soarelui) produs de acumularea de cristale de gheață în atmosferă.

Cristalele hexagonale din atmosferă reflectă lumina soarelui, care creează un efect optic care arată ca un halo cu trei pete luminoase: în centru se află adevăratul soare și, pe ambele părți, reflexia pe gheața norilor.

Pentru ca fenomenul să persiste atât de mult, presiunea atmosferică trebuie să fie stabilă, temperatura rece și o cantitate foarte exactă umiditate și nori în atmosferă.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fenomenul a fost denumit popular Sun dog (Câinii Soarelui) pentru că cele două imagini par a fi doi câini de pază, care stau în stânga şi în dreapta soarelui.

Fenomenul celor trei sori a putut fi urmărit vreme de 2 ore, lucru foarte rar.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » Fenomenul celor 3 sori s-a manifestat din nou. "Câinii Soarelui" au apărut pe cer timp de 2 ore (Video)