Antena Meniu Search
x

Grădina zoologică din Târgu Mureș se laudă cu două noi vedete: Pumpkin și Kamala, singurele girafe din România

Efectivul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş s-a îmbogăţit, de ieri, cu două girafe. Au câte doi ani fiecare, aşa că au încăput în TIR-ul special care a traversat continentul pentru a le aduce la destinaţie. Girafele au suportat cu bine lunga călătorie şi au început să mânânce imediat ce au ajuns în noua lor casă. Sunt, deocamdată, singurele girafe care pot fi văzute la o grădină zoologică din ţara noastră. 

de Sorin Tanţoş

la 02.09.2022, 08:53

Vezi și

După un drum de 2.300 de kilometri, care a durat trei zile, TIR-ul în care au fost transportate cele două girafe a ajuns în România. Animalele au fost aduse tocmai din Suedia, iar pentru confortul lor, viteza de deplasare a fost una moderată.

"Am ajuns!"

O călătorie fără incidente

Pumpkin și Kamala, cele două femele în vârstă de doi ani, au tolerat bine călătoria.

Pe acelaşi subiect

"Se simte bine?"

"Da, da! Cred că sunt obosite."

Şi înfometate. Până să ajungă la destinaţie, echipa de transport formată din doi olandezi a mai făcut o oprire pentru a hrăni girafele. În meniu, ramuri cu frunze suculente. Girafele au fost cerute de Grădina Zoologică din Târgu Mureş încă din primăvară. Însă în toată Europa există doar trei firme care pot transporta în condiţii optime animalele sălbatice. Aşa că relocarea girafelor a fost posibilă doar acum. Pumpkin și Kamala s-au acomodat repede cu noua lor casă, spre bucuria îngrijitorilor. 

"Au făcut un job foarte bun colegii din Olanda care au făcut transportul. Deja au început să mănânce. Sunt de câteva minute aici şi deja mănâncă."

Pumpkin și Kamala sunt, în prezent, singurele girafe găzduite într-o grădină zoologică din România. Anul trecut, girafa Gina, aflată tot la Târgu Mureş, a murit din cauza unor complicaţii gastrice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Grădina zoologică din Târgu Mureș se laudă cu două noi vedete: Pumpkin și Kamala, singurele girafe din România