Antena Meniu Search
x

Justiţie, cuvântul anului 2018 desemnat de dicţionarul online Merriam-Webster

Justiţie a fost ales drept cuvântul anului 2018, potrivit celor de la dicţionarul online Merriam-Webster, termenul aflându-se printre cele mai căutate cuvinte ale anului.

Justiţie, cuvântul anului 2018
Justiţie a fost desemnat cuvântul anului 2018 de dicţionarul online Merriam-Webster - Face to Face / Bilderbox via Hepta

Justiţie a fost ales drept cuvântul anului 2018, potrivit celor de la dicţionarul online Merriam-Webster, termenul aflându-se printre cele mai căutate cuvinte ale anului.

Şeful Merriam-Webster, Peter Sokolowski, a declarat că termenul „justice” (justiţie, n.r.) s-a aflat între cele mai căutate cuvinte ale anului.

Condamnarea lui Michael Cohen şi votul pe care îl va da Senatul american pentru reforma sistemului penal se numără între subiectele care au influenţat căutările

Comparativ cu 2017, căutările după „justiţie” din anul în curs au crescut cu 74% pe site-ul cu peste 100 de milioane de vizualizări şi aproximativ jumătate de milion de vizitatori pe lună, spune Sokolowski.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Între cuvintele care au cunoscut o creştere în căutări anul acesta se numără „maverick”, „respect” şi „excelsior”, legate de decesul senatorului John McCain, al cântăreţei Aretha Franklin şi al scriitorului Stan Lee.

Alegerea Merriam-Webster privind termenul de "justiţie" vine după ce Oxford Dictionaries a desemnat „toxic” drept cuvântul anului, iar „dezinformare” a fost termenul ales de Dictinary.com.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Justiţie, cuvântul anului 2018 desemnat de dicţionarul online Merriam-Webster