Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Legendarul "Dracula", în viziunea lui Bram Stoker, are un "frate mai mic". Descoperirea a fost făcută în Irlanda

O povestire necunoscută a lui Bram Stoker, autorul celebrului roman „Dracula", a fost descoperită recent într-o bibliotecă din Dublin. Textul, intitulat "Gibbet Hill", oferă noi perspective asupra dezvoltării personajului iconic al lui Stoker.

de Redactia Observator

la 19.10.2024 , 16:12

Legendarul "Dracula", în viziunea lui Bram Stoker Legendarul "Dracula", în viziunea lui Bram Stoker - Profimedia

Brian Cleary, un cercetător amator, a făcut descoperirea în timp ce răsfoia arhivele Bibliotecii Naționale a Irlandei. "Nu cred că știe cineva despre ea", a declarat Cleary, referindu-se la povestirea găsită într-un supliment al ziarului Dublin Daily Express din 1891.

Povestirea "Gibbet Hill" prezintă elemente tematice și stilistice care anticipează romanul "Dracula". Paul Murray, biograful lui Stoker, a confirmat autenticitatea textului. "Pentru mine, Gibbet Hill a fost o nouă piesă foarte interesantă din acel puzzle. Se potrivea foarte bine cu teoria mea despre lunga gestație a lui Dracula", a spus acesta, conform The Guardian.

Printre elementele comune între "Gibbet Hill" și "Dracula" se numără imagini gotice, prezența unor personaje malefice și descrieri ale ochilor cu o "lumină nefirească". Murray a observat și tema "colonizării inverse" prezentă în ambele texte, relatează Mediafax.

Articolul continuă după reclamă

O fundație va publica o carte care include povestirea, alături de comentarii și ilustrații. Veniturile vor fi donate Fondului Charlotte Stoker, dedicat cercetării privind surditatea la nou-născuți.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Inedit » Legendarul "Dracula", în viziunea lui Bram Stoker, are un "frate mai mic". Descoperirea a fost făcută în Irlanda