Antena Meniu Search
x

Video Asfaltul şi betonul își fac loc lângă pădurea bântuită Hoia Baciu. Clujenii se opun proiectului imobiliar și cer stoparea lucrărilor

Zonă celebră pentru fenomenele paranormale care s-ar petrece acolo, Pădurea Hoia Baciu din Cluj ar putea să sufere o schimbare la faţă. Farmecul zonei ar putea dispărea curând, din cauza construcţiei unui ansamblu de locuinţe, la doar câţiva metri de pădure. Astăzi, mai mulţi clujeni au protestat şi au cerut stoparea lucrarilor.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 07.11.2021, 20:06

Vezi și

Strigoi, ozn-uri, apariţii ciudate în fotografii, probleme cu echipamente electronice. Sunt lucrurile care au transformat Pădurea Hoia Baciu în "Triunghiul Bermudelor din România". Cei care ajung acolo se plâng chiar de senzaţii de rău, frisoare, dureri de cap. Pădurea inclusă în multe topuri mondiale despre locuri înfricoşătoare s-ar putea transforma însă.

Alex Prunean, reporter Observator: ”Anual, acest loc este vizitat de mii de turişti, mulţi dintre ei veniţi din străinătate, atraşi de misterele care se învârt în jurul acestei păduri. Având în vedere că cel mai apropiat bloc se va construi la doar câţiva metri de lizieră, oamenii se tem că acest colţ de natură va dispărea”.

Noul complex imobiliar va cuprinde în primă fază opt blocuri cu înălţimi de până la 9 etaje, va avea o suprafaţă de 2,8 hectare şi va înlocui actuala zona de recreere de la marginea padurii.

Clujenii se opun ridicării unui complex de locuințe în Hoia Baciu

Pe acelaşi subiect

Localnică: ”Noi ne-am mutat aici să avem linişte şi fără betoane, nu să avem nebunia asta…” 

Peste 150 de clujeni au protestat azi, cerând stoparea lucrărilor.

Localnică: ”La numărul de blocuri care urmeaza să se construiască şi la populaţia care va fi partea asta de natură va fi distrusă, cu siguranţă şi ar fi o mare pierdere”. Localnică: ”Traficul oricum e groaznic în zona aceasta, drumul pe care aţi şi venit nu mai suportă încă o mie de maşini în fiecare zi”.

Planul de urbanism zonal în baza căruia se poate construi e stabilit încă din 2008, însă nimeni nu s-a gândit atunci şi la efecte.

Adrian Dohotaru, activist mediu: ”Dacă puz-ul s-ar respecta, ar fi 50.000 de oameni aduşi în jurul pădurii Hoia, care înseamnă o ameninţare clară la adresa pădurii”.

Dezvoltatorii imobiliari spun că au toate avizele să ridice șantierele

De cealaltă parte, dezvoltatorii spun că au toate avizele. Autorizaţia de construcţie a fost dată în ultimele zile de mandat ale fostului primar din Floreşti.

Septimiu Puţ, avocatul unui dezvoltator: ”Din punctul nostru de vedere e o falsă problemă de mediu. Autorităţile competente în materie au emis avize care certifică faptul că nu este nicio problemă de mediu”.

Activiştii de mediu au sesizat şi inspectoratul de stat în construcţii, însă instituţia încă aşteaptă documente de la primăria Floreşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Asfaltul şi betonul își fac loc lângă pădurea bântuită Hoia Baciu. Clujenii se opun proiectului imobiliar și cer stoparea lucrărilor