Antena Meniu Search
x

Video Poveştile "de groază" ale Bucureştiului au prins viaţă în acest weekend. Majordomul familiei Addams i-a întâmpinat pe cei mai curajoşi vizitatorii

Poveştile de groază au prins viaţă, weekendul acesta, în Bucureşti. Mulţi nu au mai avut răbdare până marţi, când este Halloween, şi au început petrecerile. Sărbătoarea americană şi-a făcut loc şi la Art Safari, printre culorile vii din Maramureş şi palinca folosită de vizitatori să stingă teama. Atmosfera a fost completată cu un tur inedit, cu o maşină de epocă, printre casele bântuite din Capitală. Ghid a fost nimeni alta decât Maia Morgenstern.

de Redactia Observator

la 29.10.2023, 20:48

Vezi și

Într-o maşină de epocă, te întâmpină majordomul familiei Addams şi începe cel mai înfricoşător tur. Pe bancheta din spate ţine companie Ioan, un schelet îmbrăcat festiv ca să îţi mai abată gândul de la aspectul lui funebru.

În timpul călătoriei, vocea actriţei Maia Morgenstern istoriseşte legendele impresionante. De exemplu, despre un loc, dispărut acum, de lângă Palatul Telefoanelor din Bucureşti. "Crema culturală şi boierească a oraşului îşi dădea întâlnire la faimoasa terasă Oteteleşanu. Terasa îi găzduia frecvent pe Caragiale, Eminescu sau Coşbuc, clienţi fideli ai locului botezat astfel după cei doi amfitrioni, soţ şi soţie, Elena şi Ioan. Se spune că, nopţile în special, poate şi cea de astăzi, fantomele boierilor şi ale invitaţilor încă îşi fac veacul pe aici".

Maia Morgenstern, actriţă: E un joc al imaginaţiei nu e de-a înspăimântatul. Şi atunci ştim că e o poveste, e o convenţie, e o scenă.

Turul scoate la lumină legendele tainice ale clădirilor istorice din Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Ludwig Petre, organizator: Ne aflăm la una dintre opririle noastre. Este vorba despre fostul Cinema Dacia sau Cinema Marconie cum a fost cunoscut. Putem sa vedem un basorelief cu un cal, cu un schelet, calaretul mortii sa ii zicem asa, care calca peste o femeie.

După turul caselor bântuite, Art Safari este surpriza weekendului de Halloween. Expoziţia Culorile Maramureșului combină 120 de tablouri în culori vii cu magia acelui tărâmi. O lume de fantasme, populată de ființe mitice: Fata Pădurii, Omul Nopții şi Sânzienele.

George Manea, ghid manager Art Safari: Aceste elemente sunt cu precadere regasite in portretele de femeie, in care le idealizeaza si totodata le prezinta intr-o maniera chiar supranaturala.

În decor apar portretele de vrăjitoare şi cărţi de descântece. Ca să se asorteze, vizitatorii au venit costumaţi cât mai înfricoşător. Ca să prindă curaj, amatorii de artă şi magie au alungat spiritele rele cu apă tare.tradiţionala pălincă de Maramureş.

Deşi atmosfera de Halloween se termină săptămâna viitoare, expoziţia de la Art Safari poate fi vizitată până pe 14 ianuarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Poveştile "de groază" ale Bucureştiului au prins viaţă în acest weekend. Majordomul familiei Addams i-a întâmpinat pe cei mai curajoşi vizitatorii