Antena Meniu Search
x

Reacţia profesorului Mărmureanu, după cutremurele bizare din Vaslui, de Crăciun

Profesorul Mărmureanu a dat detalii despre cele trei cutremure care s-au înregistrat la Vaslui, la o adâncime foarte mică, în ziua de Crăciun. Profesorul precizează că este vorba despre o falie care taie Moldova în două, însă spune că ultimele două cutremure cu magnitudini mari l-ar fi îngrijorat.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 25.12.2019, 22:20

Trei cutremure la Vaslui, Mărmureanu reacţionează
Gheorghe Mărmureanu, despre cutremurele din Vaslui - Observator.tv

Profesorul Gheorghe Mărmureanu a dat detalii despre cele trei cutremure care s-au înregistrat la Vaslui, la o adâncime foarte mică, în ziua de Crăciun.

Profesorul precizează că este vorba despre o falie care taie Moldova în două, însă spune că ultimele două cutremure cu magnitudini mari l-ar fi îngrijorat.

Marmureanu explică cele trei cutremure succesive care au avut loc de Crăciun

Profesorul Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institului Național pentru Fizică Pământului, a dat detalii, pentru Vremea Nouă, despre modul cum s-au produs cele trei cutremure din Vaslui, în dimineaţa primei zile de Crăciun.

Astfel, la ora 7.05, la o adâncime de 2 kilometri, a avut loc primul cutremur, cu o magnitudine de 3,1 pe scara Richter, al doilea a fost la aproape o oră (07.56), la o adâncime de 3 kilometri și cu o magnitudine de 2,2 pe scara Richter, iar ultimul la ora 09.05, cu o intensitate de 2,5 și la adâncimea de 5 kilometri.

"Le transmit vasluienilor să stea liniștiți. Este o falie care taie județul la nord de Vaslui și de aici aceste mici cutremure. Eu sunt de prin părțile vecine județului dumneavoastră, de la Oncești, județul Bacău. Îmi aduc aminte că într-o dimineață, când mergeam la școală, pe la șapte și ceva, a început un cutremur. Iar vuietul acela specific care precede cutremurul venea  exact dinspre Vaslui, de unde este falia. Este vorba despre falia care taie Moldova în două. Nu de Vaslui îmi este teamă. Sunt îngrijorat că ultimele două cutremure cu magnitudini mai serioase din România au generat accelerații laterale mai mari decât în epicentru, cum nu se întâmplă nicăieri în lume", a spus profesorul Mărmureanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Reacţia profesorului Mărmureanu, după cutremurele bizare din Vaslui, de Crăciun