Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Meniul favorit comandat de români la restaurant. La desert, 4 din 10 clienţi aleg acelaşi lucru

"La desert, o porţie de papanaşi, vă rog!" Aceasta este comanda dulce pe care o preferă cei mai mulţi, în restaurante. 4 din 10 persoane îi aleg în detrimetul altor preparate, poate, mai sofisticate. Un studiu făcut recent arată că înainte de papanaşi ne place să comandăm o supă și carne la felul doi.  

de Iulia Pop

la 30.05.2024 , 22:17

"Papanaşii încep cu o brânză proaspătă de vaci, mai grasă, ca să fie savuroși. Punem făină, ou, coajă de lămâie, puțin zahăr şi puţină lămâie, frământam aluatul", arată bucătarul. Următorul pas e modelarea papanaşilor în forma deja consacrată, iar în scurt timp, sfârâie în uleiul încins. Mai e un pas până când sunt gata. Trebuie doar smântână din belşug, dulceață de visine, în cazul nostru, un strop de zahăr pudră şi.... Avem în față unul dintre cele mai comandate deserturi în România, în special la prânz, potrivit studiilor recente. O masă completă arată așa:

Papanaşii, desertul preferat al românilor

La masa de prânz, de regulă, 31% dintre români preferă o supă de pui la felul 1. Atunci când vine vorba de felul 2, 41 procente ar mânca o carne cu o garnitură. Dar, la desert, 4 din 10 români ştiu clar ce vor: papanași.

Vezi și

"De aici pleacă destul de mulţi papanaşi, media e undeva la 60 – 70 de porţii pe zi. Toţi străinii comandă papanaşi pentru că ei vin setaţi pe chestia asta, ştiu de papanaşi şi îi caută", spune Remus Tomici, chef bucătar.

Industria de servicii alimentare din România a crescut cu 16% în 2023. Asta înseamnă că ne place sa mâncăm la restaurant de 3 - 4 ori pe lună, iar comanda medie, de persoană, este de aproape 60 de lei. "La prânz de regulă oamenii comandă o supă cu găluşte sau tăiţei sau tăşcuţe, supă de roşii şi mai nou, chiar ciorbă cu legume sau cu carne de vită. La felul 2, se merge pe carne de fiecare dată, pui sau curcan", adaugă Remus Tomici, chef bucătar.

Cine nu merge la restaurant, comandă acasă. Serviciile de livrare sunt folosite de 8 din 10 participanţi la studiu, cu o frecvență de 4,4 ori pe lună, arată studiul Hospitality Culture Research. 

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Inedit » Meniul favorit comandat de români la restaurant. La desert, 4 din 10 clienţi aleg acelaşi lucru