Antena Meniu Search
x

Trei metode eficiente de a curăţa fructele şi legumele de pesticide

Vara, fructele şi legumele sunt favoritele românilor însă nu trebuie să omitem faptul că suprafaţa lor conţine o grămadă de substanţe toxice. Avem trei metode eficiente pentru a le curăţa de pesticide.

Fructe şi legume în raft la supermarket
Fuctele şi legumele proaspăt culese pot conţine pesticide - Face to Face via Hepta

Vara, fructele şi legumele sunt favoritele românilor însă nu trebuie să omitem faptul că suprafaţa lor conţine o grămadă de substanţe toxice. Avem trei metode eficiente pentru a le curăţa de pesticide.

Suntem în perioada în care mâncăm tot mai multe salate, cu fructe şi legume proaspăt culese. Cum putem să le consumăm fără să avem probleme din cauza pesticidelor?

1. Metoda cu oțet

Adăugați într-un vas cu apă, două linguri de oțet apoi așezați legumele sau fructele pe care doriți să le mancați, le lasați aproximativ 30 de minute, după care le spălați bine. Cu această metodă sunt șanse mari să eliminați în jur de 6 pesticide din 10. 

Pe acelaşi subiect

2. Metoda sării de bucătărie

Adăugați în vasul cu apă în care intenționați să spălați fructele sau legumele o lingură mare cu sare iodată. Lăsați sarea să se dizolve, apoi spălați foarte bine fructele și legumele. Și această metodă este cel puțin la fel de eficientă ca cea în care ați folosit oțet. 

3. Metoda prafului de copt

Adăugați în vasul în care spălați legumele sau fructele o lingură de praf de copt. Este cea mai bună metodă prin care puteți scăpa de mare parte de pesticidele de pe ele, cu un randament de peste 90%.

Sergiu Cora ne explică pe larg, în următorul video de Youtube cât de eficientă este fiecare dintre aceste 3 metode de a curăţa fructele şi legumele de pesticide.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Trei metode eficiente de a curăţa fructele şi legumele de pesticide