Antena Meniu Search
x

Galerie foto Misterul dispariției unui avion ar putea fi rezolvat după 70 de ani. Aeronava s-a prăbușit în 1953

După aproape 70 de ani, misterul dispariției unui avion militar poate fi rezolvat. Bombardierul a fost dat dispărut în aprilie 1953. Până acum, autoritățile credeau atunci că s-a prăbușit în regiunea canadiană North Shore, însă bucăți din aeronavă au început să apară la suprafață, anul acesta, într-o zonă de pădure de lângă Grand -Rivière, în Gaspésie.

de Redactia Observator

la 28.10.2022, 22:12

Aeronava găsită într-un sector forestier la începutul verii este într-adevăr un bimotor de tip Lockheed Ventura, care a dispărut în mod misterios în acea vreme.

„La începutul acestui an, ceea ce păreau a fi părți ale unei aeronave au fost găsite într-o locație foarte izolată din Gaspésie. Piesele au fost identificate ca bucăți aparținând unui dispozitiv Lochkeed de acum zeci de ani. După cercetări, probabilitățile că ar fi rămășițele unei aeronave dispărute în 1953 sunt mari”, precizează Liam MacDonald, coordonatorul de comunicații al Transportation Safety Board of Canada, potrivit TVA Nouvelles.

Mister, la un pas de a fi rezolvat după 70 de ani

Potrivit informațiilor culese pe site-ul pentru siguranța aviației și în diferite articole din ziare ale vremii, la momentul accidentului se aflau la bord patru persoane: un pilot, un navigator și doi ingineri. Aeronava se afla într-un zbor din orașul Gander, Newfoundland, către Ottawa. Echipajul se întorcea dintr-o misiune din Africa, care fusese comandată de guvernul SUA.

Pe acelaşi subiect

„Avionul dispărut nu a comunicat prin radio cu Sept-Îles – primul său punct de contact, după ce a trecut de Buchans, Newfoundland, într-un zbor direct de la Gander la Ottawa”, putem citi în paginile ziarului Le Canada, 20 aprilie 1953.

Mai multe bombardiere și avioane americane staționate în Canada „survolaseră o regiune de 50 de mile în drum spre Sept-Îles și urmau apoi să-și continue căutarea la est de această localitate”. Fără cea mai mică urmă de Ventura, autoritățile crezuseră că aeronava s-a prăbușit în mare. Abia după 69 de ani, în iunie anul trecut, mai mulți muncitori forestieri au descoperit accidental epava aeronavei în timp ce plantau copaci. La prima vedere, muncitorii au crezut că sunt deșeuri care au fost aruncate.

„Piesele erau peste tot. Erau bucăți de aluminiu. Nu era ruginit, era ciudat. Am crezut că este o groapă. Înainte, lumea aveam gropi, dar nu era asta”, explică Serge Aubin.

De atunci, mai multe echipe de poliție au cercetat zona în nenumărate rânduri pentru recuperarea pieselor metalice aparținând aparatului. „Desfășurarea în teren are loc într-un context geografic complex care implică, printre altele, și ridicarea lor. Căutarea continuă cu echipamente specializate”, a declarat Claude Doiron, de la Sûreté du Québec.

Până acum, nu au fost găsite cadavre la fața locului. Cu toate acestea, autoritățile lucrează în prezent cu Laboratorul de Medicină Legală, precum și cu cabinetul legist, pentru identificarea victimelor, dacă există.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Misterul dispariției unui avion ar putea fi rezolvat după 70 de ani. Aeronava s-a prăbușit în 1953