Antena Meniu Search
x

Monedă de aur, din 1787, vândută cu 9,36 milioane de dolari

O monedă de aur rară, bătută în 1787, s-a vândut la licitație, în Dallas, pentru 9,36 milioane de dolari.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 22.01.2021, 22:13

O monedă de aur executată de Ephraim Brasher în 1787 a fost vândută la licitaţie cu peste 9 milioane de dolari - Heritage Auctions

O monedă Brasher Doubloon, vândută cu peste 9 milioane de dolari

Oficialii Heritage Auctions au anunţat că suma obţinută din vânzare este cea mai mare plătită vreodată pentru o monedă de aur, la o licitație. Cumpărătorul a dorit să rămână anonim.

"Brasher Doubloon, pentru colecționarii de monede, cunoscătorii de monede, este un fel de Sfântul Graal...Este singura cea mai faimoasă și cea mai dorită monedă", a spus Todd Imhof, vicepreședintele executiv al Heritage.

Dintre cele șapte astfel de monede, despre care se știe că există, cea vândută joi a fost de cea mai bună calitate, a spus Imhof. A venit din colecția regretatului om de afaceri din New York, Donald G. Partrick, care a cumpărat-o în 1979 cu 725.000 de dolari.

Ephraim Brasher, un meşter aurar și argintar din New York, cunoscut pentru producerea de obiecte de înaltă calitate, a făcut Brasher Doubloons, a spus Imhof. El a spus că elementele prezentate pe monede, inclusiv un vultur, au devenit parte a monedelor națiunii SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Monedă de aur, din 1787, vândută cu 9,36 milioane de dolari