Antena Meniu Search
x

Nu e glumă: ţara unde taxiurile vor fi conduse de roboţi, nu de oameni. Deja se vor face primele testări!

Începând din luna martie anul viitor, locuitorii din oraşul Fujisawa din apropiere de Tokyo vor putea apela la serviciile unor taxiuri conduse de roboţi.

Începând din luna martie anul viitor, locuitorii din oraşul Fujisawa din apropiere de Tokyo vor putea apela la serviciile unor taxiuri conduse de roboţi.

Aceste vehicule fără şofer vor circula pe principalele artere rutiere din oraşul japonez, făcând curse de aproximativ 3 kilometri. Proiectul Robot Taxi – colaborare între dezvoltatorul de tehnologie auto automatizată ZMP şi firma de internet mobil DeNa – va intensifica cursa mondială, la care participă Google, Ford, BMW şi alte companii auto, pentru lansarea unor vehicule fără şofer pe piaţa de consum.

Deşi dezvoltatorii niponi au încredere în GPS-ul, sistemul radar şi camerele cu viziune stereo cu care sunt dotate maşinile, clienţii taxiurilor vor sta pe locul şoferului în timpul cursei, pentru a putea reacţiona în cazul în care se va impune intervenţia umană. În cazul în care experimentul din Fujisawa va avea succes, vehiculele robotizate ar putea fi folosite pentru transportul spectatorilor veniţi să asiste la Jocurile Olimpice din 2020 şi în comunităţile rurale unde transportul public este deficitar.

De ce vor fi introduse taxiurile fără şofer în Japonia

Proiectul taxiurilor fără şofer va fi introdus în Japonia şi din cauza ratei de îmbătrânire a populaţiei sale, care în ultimii ani a determinat o creştere a numărului de accidente rutiere cu implicarea şoferilor vârstnici. În Ţara Soarelui Răsare erau 4,25 milioane de şoferi cu vârsta de peste 75 de ani în 2013 şi în următorii trei ani se aşteaptă ca numărul lor să depăşească 5 milioane, scrie the guardian.com.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » Nu e glumă: ţara unde taxiurile vor fi conduse de roboţi, nu de oameni. Deja se vor face primele testări!