Antena Meniu Search
x

Video Oraşul din Europa, adorat de români, unde se mănâncă cel mai bine din lume. Rezervările se fac şi cu un an înainte

Topul anual al celor mai bune 50 de restaurante din lume confirmă ceea ce mulţi bănuiau deja. Spania are cea mai bună bucătărie la nivel mondial, lucru dovedit de faptul că trei din primele 5 localuri ale clasamentului culinar sunt iberice. Numărul unu este Disfrutar şi se află într-un dintre destinaţiile de vacanţă favorite ale românilor, Barcelona. 

de Redactia Observator

la 07.06.2024 , 09:00

Vestea că Disfrutar a fost desemnat numărul 1 în lume a fost primită cu o explozie de bucurie de angajaţi. Pentru clienţi, experienţa trăită la localul din Barcelona este asemănătoare cu o explozie de gusturi.

Restaurantul are trei stele Michelin

Fondat în 2014, restaurantul are trei stele Michelin şi e condus de trei chefi specializaţi în bucătăria moleculară. Rezervările se fac şi cu un an înainte, iar preţul unui meniu pleacă de la 300 de euro şi poate ajunge la 1.000 de euro. 

Vezi și

"Încercăm să fim creativi, să venim cu tehnici noi, cu concepte noi. Cel mai important lucru este emoţia. Când mănânci un fel de mâncare să spui: Wow, este gustos!", spun chefii. "Nu de asta vin oamenii la restaurante precum acesta? Vor să fie distraţi, să mănânce lucruri pe care nu le-au gustat niciodată. Vin care nu este vin, pâine care nu este pâine", adaugă ei. 

Pe acelaşi subiect

Paris şi Bangkok au 4 restaurante în top

Următorul pe listă este tot un restaurant din Spania - Asador Etxebarri din Ţara Bascilor, în apropiere de Bilbao. De altfel, top 4 e exclusiv european şi e completat de Table by Bruno Verjus din Paris şi de Diverxso din Madrid. Un local din Lima cu specific japonez este pe poziţia a cincea. 

"Felurile de mâncare din restaurantul Maido sunt ca un ring de box, dar unul în care pumnii nu dor, ci sunt plăcuţi. Prima îmbucătură nu seamănă cu a doua. Este o bucătărie care are mai multe straturi ale gustului", explică Mitsuharu Tsumura, proprietar restaurant.

În top 50, Paris şi Bangkok au câte patru restaurante incluse. Clasamentul e alcătuit anual pe baza votului a peste o mie de experţi ai industriei, printre care critici culinari şi bucătari-şef. 

În Barcelona oferta gastronomică se învârte în jurul meniului de degustare, cu bucătărie clar avangardă și unde preparatele se remarcă prin marea lor identitate, marcat mediteraneană. Pe scurt, un restaurant cu bucătărie îndrăzneață, distractivă și modernă în căutarea gustului ca propunere principală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Inedit » Oraşul din Europa, adorat de români, unde se mănâncă cel mai bine din lume. Rezervările se fac şi cu un an înainte