Antena Meniu Search
x

Video Oraşul din România care oferă tururi gratuite pentru turişti. Cea mai instagramabilă clădire a localităţii, un palat în stil Art Nouveau

Oradea este unul dintre cele mai frumoase orașe din România, cunoscut pentru unicitatea clădirilor sale și stilul vienez Art Nouveau. Are o mulțime de obiective turistice, o atmosferă unică și oameni calzi și primitori. Pentru a pune în valoare frumusețile locale sunt organizate în aceste zile așa zise vânători de comori arhitecturale. Participanții, localnici și turiști, le descoperă singuri doar daca rezolva unele ghicitori sau daca trec peste anumite provocări. 

de Redactia Observator

la 03.06.2024 , 09:16

Sute de localnici și turiști au luat la pas zona centrală a orașului într-o amplă vânătoare a clădirilor și obiectivelor turistice. În total, 4 kilomteri și 13 locații la care s-a putut ajunge doar pe baza unor ghicitori.

Biserica romano catolică Coborârea Sfântului Duh a fost primul obiectiv vizitat în curtea căruia sunt mai multe statui, printre care și Pieta.

Turul oraşului Oradea, organizat gratuit

Vezi și

Cea mai instagramabilă clădire din Oradea este palatul Moscovici, recunoscut după culoarea albastra și stilul art nouveau.

Jocuri de logica, dexteritate și amuzament au fost organizate în fața Casei Darvas - La Roche, care a devenit primul Muzeu Art Nouveau din România. Casa darvas ce aparținea celui mai bogat evreu din zona, avea lift pentru mașina, iar garajul era în subsolul clădirii. 

Turul orașului la pas este oferit gratuit orădenilor și turiștilor curioși. Acestea se vor desfășura și în următoarele 4 duminici, până pe data de 30 iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 9 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Inedit » Oraşul din România care oferă tururi gratuite pentru turişti. Cea mai instagramabilă clădire a localităţii, un palat în stil Art Nouveau