Antena Meniu Search
x

Ouă cu medicamente contra cancerului și artritei, descoperirea unor cercetători britanici

Cercetătorii unei companii de biotehnologie agricolă din Marea Britanie au modificat genetic găini astfel încât aceasta să depună ouă ce conțin medicamente contra cancerului și artritei, scrie BBC.

Cercetătorii unei companii de biotehnologie agricolă din Marea Britanie au modificat genetic găini astfel încât acestea să depună ouă ce conțin medicamente contra cancerului și artritei, scrie BBC.

Substanțele produse prin această metodă sunt de 100 de ori mai ieftine decât dacă ar fi fabricate în mod artificial de companiile farmaceutice, scrie sursa citată.

Cercetătorii cred că, în timp, producția acestor substanțe ar putea crește foarte mult, astfel încât să se ajungă la fabricarea de medicamente în cantități comerciale.

Cum funcționează

Pe acelaşi subiect

Multe boli sunt cauzate de incapacitatea organismului de a produce în mod natural o cantitate suficientă dintr-o anumită proteină sau substanță. Astfel de boli pot fi controlate cu medicamente ce conțin proteina deficitară. Aceste medicamente sunt produse sintetic de către companiile farmaceutice, iar costul pentru fabricarea lor poate fi foarte ridicat.

Lissa Herron, specialist în cadrul Roslin Technologies din Edinburgh, și colegii ei au reușit să reducă costurile prin introducerea unei gene umane - care produce în mod normal proteina la om - în acea parte a ADN-ului puiului responsabilă cu producerea albușului.

Oua cu medicamente contra cancerului și artitrei, descoperirea cercetătorilor britanici

Cercetătorii britanici au descoperit o mare cantitate de proteine în aceste ouă și s-au concentrat pe două dintre acestea: IFNalpha2a, care are efecte antivirale și anti-cancerigene puternice, respectiv macrofag-CSF, care este dezvoltată ca o terapie ce stimulează țesuturile să se refacă singure.

Trei ouă sunt suficiente pentru a produce o doză de medicamente, iar găinile pot depune până la 300 de ouă pe an. Cu destule găini, cercetătorii cred că pot produce aceste medicamente la scară comercială, scrie BBC.

Găinile sunt răsfățate

Medicul Lissa Herron susține că aceste găini modificate genetic nu suferă, ci chiar sunt "răsfățate" comparativ cu cele care cresc în ferme.

"Găinile trăiesc în spații foarte mari, sunt hrănite, adăpate și îngrijite zilnic de tehnicieni bine pregătiți și au o viață confortabilă. Ouatul nu-i afectează în nici un fel starea de sănătate, ea depune ouă în mod normal", a declarat Lissa Herron.

Oua cu medicamente contra cancerului și artitrei, descoperirea cercetătorilor britanici

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Inedit » Ouă cu medicamente contra cancerului și artritei, descoperirea unor cercetători britanici