Antena Meniu Search
x

(P) Care sunt piesele de mobilier de care ai nevoie în dormitor

Când ne gândim la dormitor este foarte clar care este utilizarea acestuia. Este un spațiu din interiorul căminului special conceput pentru odihnă, atât pentru corp, cât și pentru minte. Aceeași încăpere poate avea diferite utilizări în funcție de tipul de viață al fiecărei persoane și poate prelua, dacă dimensiunile o permit, și rolul unui birou sau al unei săli de studiu, de exemplu.

de Redactia Observator

la 07.04.2022, 16:24

(P) Care sunt piesele de mobilier de care ai nevoie în dormitor
(P) Care sunt piesele de mobilier de care ai nevoie în dormitor

Chiar dacă dormitorul tău este un spațiu destinat doar odihnei sau dacă este și un spațiu în care te poți bucura de un film bun sau o carte, ceea ce contează este să ai mediul perfect în acord cu tine însuți. Deci este clar că o astfel de locație trebuie bine optimizată și este recomandat să te informezi cu atenție despre mobilierul pe care îl vei folosi în proiectul tău. Fiecare dintre noi știe cam ce piese conține un dormitor și ni se pare firesc să găsim aici pat, dulap, comodă, noptieră, dar gusturile și nevoile sunt diferite, deci fii atent la stilul tău de viață și personalizează-ți căminul.

1. Pat

Sunt oameni care pot dormi aproape pe orice, dar ideală pentru o odihnă bună este o saltea care are densitatea și dimensiunile potrivite pentru persoanele care o folosesc. În ultimul timp paturile sunt înlocuite cu paturi box, care sunt spațioase și confortabile și pot avea tăblie personalizată. Totuși, dacă ai altă părere, patul nu trebuie neapărat să fie însoțit de o tăblie. Cu puțină creativitate și cu ajutorul profesionistului potrivit o poți înlocui cu o pictură murală sau alceva. Dacă ai un dormitor de dimensiuni mici poți renunța la noptieră și poți alege un pat cu noptiere atașate sau unul cu spații de depozitare tip raft, integrate în sistemul de susținere sau chiar un pat care se rabatează vertical.

2. Dulap

Când ne gândim la un dormitor, primul lucru care ne vine în minte este odihna. Cu toate acestea, oamenii doresc adesea să folosească acest mediu și ca loc pentru depozitarea lucrurilor personale. De aceea dulapul, simplu sau de tip dresing, de dimensiuni mari sau potrivite, trebuie inclus în lista pieselor de mobilier pentru dormitor. Pe lângă faptul că reprezintă o modalitate de organizare a încăperii, dulapurile sunt responsabile și pentru protejarea obiectelor de îmbrăcăminte și accesoriilor, precum și a altor produse textile utilizate în cămin.

3. Comodă și noptieră

Când aveți prea multe lucruri și spațiul vă permite, o comodă poate fi foarte utila. Comoda servește la depozitarea hainelor mai mici, fiind practică și elegantă. Noptiera te ajută să ai la îndemână toate cele necesare atunci când ești în pat și ai la dispoziție o gamă largă de modele de noptiere cu spații deschise sau închise.

4. Masă de toaletă și birou

Dacă ești o persoană căreia îi pasă foarte mult de îngrijirea corpului poate vei considera că este esențial să ai în dormitor o masă de toaletă cu o oglindă. Un astfel de mobilier are sertare pentru depozitarea produselor cosmetice, accesoriilor pentru păr, bijuteriilor, etc.

Nu este ideal, dar dormitorul poate fi adesea singurul loc liniștit și disponibil din casă pentru oamenii care doresc să studieze sau să lucreze, mai ales pentru cei care locuiesc într-o garsonieră sau au o familie numeroasă. Din acest motiv, nu este neobișnuit să te gândești să adaugi un birou, dacă este cazul și spațiul este generos.

5. Scaun, fotolii și canapea

Pentru toate celelalte activități desfășurate în dormitor, altele decât dormitul, veți avea nevoie de mobilier diferit. De exemplu, fotoliile sunt perfecte atunci când dorești să te bucuri de lectură, meditație sau altă activitate recreativă. Scaunul este necesar pentru masa de toaletă sau pentru birou și poți alege un model de taburet asortat cu designul interior. Dacă locuiești într-o garsonieră sau ai un dormitor de dimensiuni foarte mari, atunci o canapea sau un divan pot servi drept loc suplimentar, când primești vizitatori.

Fii creativ atunci când amenajezi  colțul tău special și folosește imaginația pentru a crea un mediu adaptat nevoilor tale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » (P) Care sunt piesele de mobilier de care ai nevoie în dormitor