Antena Meniu Search
x

Pictura "Fata cu un balon", de Banksy, făcută bucăți în direct imediat după ce a fost vândută pentru 1,4 milioane de dolari (Video)

"Fata cu balon", una dintre cele mai faimoase lucrări ale lui Banksy, a fost vândută la casa de licitații Sotheby's pentru 1,4 milioane de dolari. Imediat după căderea ciocanului, semn că licitația s-a încheiat, tabloul a fost făcut bucăți de un dispozitiv încorporat în cadrul tablobului.

"Fata cu balon", una dintre cele mai faimoase lucrări ale artistului Banksy, a fost vândută la casa de licitații Sotheby's pentru 1,4 milioane de dolari. Imediat după căderea ciocanului, semn că licitația s-a încheiat, jumătate din tablou a fost făcut bucăți de un dispozitiv încorporat în cadrul tablobului.

Mulțimea de iubitori ai artei, care participa la licitație, a rămas în șoc minute bune, crezând că s-a produs vreo greșeală. La fel și oficialii casei de licitații, care nu se așteptau la așa ceva.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bansky a precizat ulterior ce s-a întâmplat cu pictura sa.

"Cu câțiva ani în urmă, am construit în secret un tocător în cadrul tabloului, în cazul în care va fi pus  vreodată la licitație, a precizat Bansky. El a adăugat: "Tendința de a distruge este, de asemenea, o dorință creativă (Picasso)".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Pictura "Fata cu un balon", de Banksy, făcută bucăți în direct imediat după ce a fost vândută pentru 1,4 milioane de dolari (Video)