Antena Meniu Search
x

Incredibil, dar adevărat! Un briefing al Departamentului de Stat american, întrerupt din cauza jocului care a cucerit lumea. VIDEO

Mania Pokemon Go a cuprins şi jurnaliştii din Statele Unite, unde un reporter a preferat joi să se joace pe telefon în loc să asculte briefingul de presă de la Departamentul de Stat privind lupta împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic, relatează CNN.

Mania Pokemon Go a cuprins şi jurnaliştii din Statele Unite, unde un reporter a preferat joi să se joace pe telefon în loc să asculte briefingul de presă de la Departamentul de Stat privind lupta împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic, relatează CNN.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat John Kirby s-a întrerupt din conferinţa de presă în care prezenta progresele făcute în lupta împotriva ISIS pentru a-i atrage atenţia reporterului preocupat de joc.

“Te joci la chestia aia cu Pokemoni acolo, nu?”, a întrebat purtătorul de cuvânt.

“Doar mă uit la ea”, i-a răspuns reporterul.

Oficialul şi-a continuat apoi briefingul. La final, însă, el s-a întors din nou spre jurnalistul care se juca.

“Ai prins unul (un pokemon – n.r.)?”, a întrebat Kirby.

“Nu. Nu este foarte bun semnalul”, a răspuns acesta. “Îmi pare rău pentru asta”, i-a replicat purtătorul de cuvânt, zâmbind ironic.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pokemon Go, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo în domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabilă frenezie pe plan mondial în rândul posesorilor de tablete şi smartphone-uri, bucurându-se, la doar câteva zile după lansare, de un succes fenomenal.

Jocul poate fi descărcat gratuit pe dispozitivele mobile care funcţionează cu sistemele de operare Android şi iOS. Pokemon Go, care combină franciza veche de 20 de ani cu realitatea augmentată, permite jucătorilor să se plimbe în vecinătăţi cunoscute în viaţa reală, căutând în acelaşi timp personaje din jocul ”Pokémon”, pe ecranele smartphone-urilor.

Potrivit site-ului vox.com, jocul ”Pokémon Go” utilizează GPS-ul şi ora afişată de telefonul mobil pentru a detecta locul şi momentul în care utilizatorii se află în joc şi generează personaje din ”Pokemon” care ”apar” în jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca aceştia să încerce să îi prindă.

Pe măsură ce utilizatorul se mişcă, mai multe tipuri de ”Pokémoni” apar în jurul lui, în funcţie de locul şi momentul în care acesta se află. Jocul îi încurajează pe utilizatori să se deplaseze şi să călătorească în lumea reală pentru a prinde ”Pokemonii” din joc. Aceasta combinaţie dintre un joc şi lumea reală cu care interacţionează este cunoscută sub numele de ”realitate augmentată”.

În apropierea unui Pokémon, telefonul mobil primeşte o notificare şi camera foto a acestuia se declanşează, făcând să apară un ”monstru” în cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-şi fotografia ”captura” acolo unde a găsit-o.

Jocul ”Pokémon Go” se desfăşoară într-un univers populat cu creaturi exotice şi puternice - acestea pot să semene cu şobolani, şerpi, dragoni, dinozauri, păsări, ouă, copaci şi chiar săbii. În acel univers, oamenii, denumiţi ”antrenori”, călătoresc în jurul globului pentru a îmblânzi acele creaturi şi, într-o manieră care generează întrebări etice, le folosesc punându-le să lupte unele împotriva celorlalte.

Lansat pe 6 iulie în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, jocul ”Pokémon Go” a atras într-o singură zi mai mulţi utilizatori în Statele Unite decât reţeaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android. Totodată, rata zilnică a utilizatorilor activi este aproape egală cu cea a reţelei de socializare Twitter. Jocul este utilizat în medie 43 de minute pe zi, mai mult decât WhatsApp sau Instagram.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Incredibil, dar adevărat! Un briefing al Departamentului de Stat american, întrerupt din cauza jocului care a cucerit lumea. VIDEO