Antena Meniu Search
x

POVESTEA din spatele ACESTEI SCRISORI: Era 1990, iar o femeie năștea în România...

O româncă a născut în toamna lui 1990 și neavând telefon şi nici posibilitatea de a fi vizitată în spital, a desenat chipul copilului ei pe o hârtie şi a trimis "descrierea" acasă, printr-o scrisoare.

O româncă a născut în toamna lui 1990 și neavând telefon şi nici posibilitatea de a fi vizitată în spital, a desenat chipul copilului ei pe o hârtie şi a trimis "descrierea" acasă, printr-o scrisoare.  

"Nu se găseau cărucioare în magazine şi am făcut rost de unul la mâna a două. Era şi singurul loc în care acceptă să stea când eram în casă. Nu erau pamperşi, în bucătărie fierbeam pe aragaz mereu o oală în care se fierbeau scutecele. Nu existau multiplele soluţii contra colicilor, aşa că apelăm doar la ceaiul de chimen şi compresele calde.

Am născut normal, fără complicaţii, şi cu toate astea am stat în spital șapte zile după ce am născut şi trei înainte. Era loc berechet în spital, se întâmplă la 9 luni după revoluţie când tinerii nu făceau copii, ci puneau de o afacere, făceau drumuri în Turcia sau căutau parteneri cu paşaport european pentru un sprijin la studii sau în căsătorie.

Nu intră nici muscă în spital… ce să vorbim de filmat naşterea??? Zece zile nu am văzut pe nimeni din familie. Probabil va spuneţi că nu erau ai mei “descurcăreţi”, dar nici la ceilalţi nu intră nimeni. Mi-era dor de casă…le scriam scrisori pe hârtie, cu pixul… nu sms, nu whats up…. Şi primeam răspunsuri, în plicuri de hârtie lăsate la poartă, că în armata. Nu aveam mobil că să îi fac poze, aşa că îl desenăm cu pixul pe hârtie", scrie Gabriela Marinescu pe blogul babymall.ro.

În prezent, copilul născut atunci are 25 de ani și are un frate mai mic, cel din urmă născut atunci când tehnologia evoluat, astfel încât nu a mai fost nevoie să fie descris într-o epistolă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » POVESTEA din spatele ACESTEI SCRISORI: Era 1990, iar o femeie năștea în România...