Antena Meniu Search
x

Video Povestea Mihaelei, contabila care a descoperit pasiunea pentru dans la 46 de ani. Un moment greu i-a schimbat viața

Niciodată nu e târziu să o iei de la capăt, să îţi trăieşti visul şi să străluceşti. O demonstrează Mihaela, un expert contabil din Cluj, care şi-a transformat suferinţa în motivaţie. Femeia şi-a redescoperit pasiunea pentru dans la vârsta de 46 de ani. A câştigat numeroase premii la competiţii naţionale şi internaţionale, apoi şi-a deschis propria sală. Povestea sa reprezină acum o adevărată sursă de inspiraţie şi pentru alţii. 

de Redactia Observator

la 16.11.2022, 17:06

Vezi și

Faceţi cunoştinţă cu Mihaela Răchită. Ai crede că dansează de o viaţă, dar adevarata ei meserie este cea de expert contabil. Cu toate că a mai cochetat cu dansul, în studenţie, femeia a fost nevoită să renunţe, pentru a-şi construi o carieră care să îi asigure stabilitatea financiară.  

Mihaela Răchită: Pasiunea pentru dans o am de mică, de la grădiniţă. Bineînţeles că am continuat şi la liceu, am continuat şi în facultate, în cadrul trupei de dans de la Casa de Cutură a Studenţilor. Doar că a venit un moment în care am lăsat pasiunea de-o parte şi mi-am urmat cariera. Familie, copil.

Timp de două decenii nu a mai îmbrăcat costumul de dans, iar viaţa sa urma rutina clasică: muncă de birou şi casă. Pâna într-o zi, când un trist eveniment i-a marcat viaţa şi a făcut-o să înţeleagă că trebuie să-şi urmeze visul. 

Mihaela Răchită: Dansul a reapărut în viaţa mea într-un moment mai greu. M-a ajutat foarte mult să îmi recapăt încrederea în mine, m-a ajutat să îmi doresc să îmi depăşesc limitele.

Pe acelaşi subiect

La început Mihaela a luat dansul ca pe o terapie, dar mai apoi au apărut concursurile

Astfel că acum, la 51 de ani, se poate mândri cu participări la competiţii de renume, printre care şi Campionatul Mondial din Croaţia. Iar palmaresul de premii este de invidiat.

Mihaela Răchită: Acesta este primul premiu pe care l-am câştigat. Un alt premiu important este acesta, premiul câştigat în Veneţia.  

Dacă pentru ea, terapia prin dans a fost un succes, Mihaela s-a gândit că poate ajuta şi alte persoane. La sfatul prietenelor sale, ea şi-a deschis propriul studio de dans, unde predă atât lecţii de dans, cât şi de viaţă.

Adela, cursant: În multe locuri ai nevoie de un partener, asta e o condiţie eliminatorie. Aici nu este. Chiar dacă vin obosită în 15 minute mi se schimbă starea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Povestea Mihaelei, contabila care a descoperit pasiunea pentru dans la 46 de ani. Un moment greu i-a schimbat viața