Antena Meniu Search
x

Video Prima păpușă Barbie din istorie care înfățișează o persoană cu sindromul Down. ''Un pas uriaş înainte pentru incluziune''

Păpuşa Barbie cu sindromul Down este cea mai recentă figurină lansată de gigantul american de jucării Mattel.

de Redactia Observator

la 28.04.2023, 09:28

Vezi și

Prin noua Barbie, compania încearcă să-şi diversifice gama în condiţiile în care, în trecut, a fost criticată că arată numai imaginea ideală a unei femei, nu şi cum e ea cu adevărat. În ultimii ani, pe piaţă au apărut păpuşi în scaun cu rotile sau cu aparat auditiv. Scopul companiei a fost ca toţi copiii să se regăsească în figurinele Barbie, spun angajaţii. 

''Cea mai diversă şi incluzivă linie de păpuşi''

Şefii Mattel au declarat că au vrut să scoată această păpuşă pentru a ''permite tuturor copiilor să se vadă în Barbie''. Aceştia au încheiat un parteneriat cu Societatea Naţională pentru Sindromul Down (NDSS) din SUA pentru a aduce produsul pe piaţă. Măsura a fost salutată de organizaţiile caritabile, Carol Boys, directorul executiv al Asociaţiei Sindromului Down din Marea Britanie, a declarat: ''Copiii din comunitatea noastră se vor putea juca cu o păpuşă care îi reprezintă''

Ellie Goldstein, un model britanic cu sindromul Down care a apărut într-o campanie cu noua Barbie, a declarat că este ''atât de fericită'' să vadă noua păpuşă. Ea a adăugat: ''Diversitatea este importantă pentru mine, deoarece oamenii trebuie să vadă mai mulţi oameni ca mine în lume şi să nu fie ascunşi''.

Pe acelaşi subiect

Mattel a declarat că a consultat NDSS şi profesionişti din domeniul medical pentru a informa procesul de design, introducând o nouă sculptură a feţei şi a corpului pentru a fi mai ilustrativă pentru femeile cu sindromul Down, inclusiv un cadru mai scurt şi un trunchi mai lung, potrivit The Guardian. 

În ultimii ani, compania a lansat linii Barbie mai incluzive, inclusiv una inspirată de femei din viaţa reală care au depăşit normele societăţii. În 2017, a lansat o păpuşă purtând un hijab, după modelul lui Ibtihaj Muhammad, o scrimeră care a devenit prima americană care a concurat şi a câştigat o medalie olimpică purtând acest articol de îmbrăcăminte, notează Mediafax. 

Citește și: La ce oră e indicat să adoarmă un copil. Sfaturile Uraniei Cremene despre ora potrivită de somn

"A fost o onoare să lucrez cu Barbie la păpuşa Barbie cu sindromul Down'', a declarat Kandi Pickard, preşedintele şi directorul executiv al NDSS. ''Acest lucru înseamnă atât de mult pentru comunitatea noastră, care pentru prima dată se poate juca cu o păpuşă Barbie care arată ca ei. Această Barbie serveşte ca un memento că nu trebuie să subestimăm niciodată puterea reprezentării. Este un pas uriaş înainte pentru incluziune şi un moment pe care îl sărbătorim''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » Prima păpușă Barbie din istorie care înfățișează o persoană cu sindromul Down. ''Un pas uriaş înainte pentru incluziune''