Antena Meniu Search
x

Restaurantele cu un singur fel de mâncare, noua modă în România

Un restaurant din Capitală este specializat în cereale cu lapte, altul serveşte doar ciorbe, iar lista devine în fiecare an din ce în ce mai lungă.

Vezi și

Restaurantele clasice şi meniurile de zeci de pagini par să piardă din ce în ce mai mult teren, în ţara noastră. Din urmă, vin cele de nişă care oferă clienţilor un singur sortiment de mâncare. Un restaurant din Capitală este specializat în cereale cu lapte, altul serveşte doar ciorbe, iar lista devine în fiecare an din ce în ce mai lungă.

Restaurantele cu un singur fel de mâncare de pe străzile New York-ului şi-au făcut loc şi în România. Meniul bogat din care nu ştii ce să alegi mai întâi este înlocuit cu unul simplu. Există un singur fel de mâncare, preparat după o reţetă reinventată. Iar servirea e un spectacol. 

Liviu Vasile, manager: "După multe călătorii prin alte ţări, am văzut concepte asemănătoare şi m-am gândit să aduc cumva la noi în ţară şi să unim mai multe branduri şi tipuri de cereale."

Când a deschis localul, Liviu Vasile s-a gândit la iubitorii de cereale. Le pune la dispoziţie peste 100 de tipuri de cereale, aduse din întreaga lume. 

Un bol mic de cereale cu lapte costă 11 lei, iar porţia mare 19 lei. Însă, dacă vrem să mai adăugăm şi toppinguri, fiecare costă 2 lei în plus.

Românii sunt şi mari iubitori de ciorbe. Au apărut astfel restaurante cu acest unic preparat în meniu.

Clienţii plătesc pentru o porţie de ciorbă de fasole sau de ştevie 10 lei. Ciorba de perişoare sau cea rădăuţeană costă 12 lei. 

Reporterii Observator au ajuns şi într-un local în care clătitele pot fi mâncate chiar şi la felul principal.

Valentin Strugaru, manager: "Avem produse de mic dejun, avem produse de prânz şi de cină şi avem şi deserturi."

Clătitele pot fi pregătite într-o mie de feluri, spun bucătarii. Preţurile variază între 20 de lei şi 38 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Restaurantele cu un singur fel de mâncare, noua modă în România