Antena Meniu Search
x

Sărbătoarea Sânzienelor, celebrată în avans la Suceva cu două zile dedicate poveștilor și iei tradiționale

Până la Sânziene ar mai fi o săptămână dar asta nu înseamnă că nu putem sărbători şi înainte... Asta fac şi sucevenii din Horodnicul de Sus. Un bal cu reguli clare:  participanţii trebuie să poarte ie, coroniţă pe cap şi... să spună o poveste. Angela Bertea vine cu toate detaliile. Bun găsit, Angela! Văd că respecţi chiar şi tu dress code-ul...

de Angela Bertea

la 18.06.2022, 16:34

Vezi și

Angela Bertea, reporter Observator: "Deschiderea oficială a festivalului are loc chiar în aceste momente, totul este într-un cadru de poveste. Evenimentul a început de fapt chiar de ieri, când fetele au pornit la cules de sânziene pe dealurile din zona localității Cacica. Astăzi, de dimineață, a avut loc un atelier de împletit coronițe și depănat povești despre sărbătoarea Sânzienelor."

"Așa cum vă spuneam, deschiderea oficială este chiar în aceste momente. Vor mai avea loc diferite momente speciale pe parcursul zilei. Spre exemplu, mamele zânelor Bucovinei vor transmite torța tradițiilor tinerelor zâne, va fi un moment cu cântec și dans. Colegul meu vă arată chiar acum dansul zânelor. Va mai avea loc și un recital al reginelor, câștigătoare ale edițiilor anterioare, pentru că și ele sunt prezente anul acesta."

"De asemenea, în cadrul festivalului a avut loc și un concurs. Din toată țara s-au trimis videoclipuri de prezentare, iar astăzi, mai târziu, va avea loc desemnarea câștigătorilor ediției. Așa cum vă spuneam, sunt oaspeți din toată țara, de la Galați, de exemplu. Seara se va termina cu un bal al Sânzienelor, dar și cu un foc de tabără."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Sărbătoarea Sânzienelor, celebrată în avans la Suceva cu două zile dedicate poveștilor și iei tradiționale