Antena Meniu Search
x

Video Specialiştii ar fi descoperit un nou templu dacic la Sarmizegetusa Regia

La Sarmizegetusa a fost descoperit cel de-al optulea templu din fosta capitală dacică. Cei care vor să afle mai multe informaţii preţioase din istoria noastră au la dispoziţie ghizi inediţi - studenţi români pregătiţi să răspundă la toate întrebările.

de Laura Oană

la 12.09.2021, 11:52

Vezi și
  • Consiliul Judeţean Hunedoara a dat 100.000 de lei, în acest, pentru cercetările arheologice de la Sarmizegetusa Regia.

Pasionaţii de istorie din ţară, dar şi din străinătate au ajuns vineri la Sarmizegetusa Regia, unde s-au bucurat de tot ce oferea locul, dar şi de informaţii preţioase. Studenţii au fost cei care i-au purtat prin istoria neamului. Copiii, însă, au fost cei mai încântaţi. Îndrumaţi de adulţi, au modelat lutul și au înțeles istoria prin joacă.

După săpături, cei din colectivul de cercetare sunt siguri că au descoperit cel de-al optulea templu din fosta capitală dacică. Se crede că templul recent descoperit ar fi fost ridicat pe locul unui alt fost templu. 

100.000 de lei de la CJ Hunedoara pentru cercetările arheologice de la Sarmizegetusa Regia

Răzvan Mateescu, coordonator ştiinţific al şantierului arheologic: Am putut să documentăm structura zidului mult mai mult decât era documentată până în momentul de faţă.

Pe acelaşi subiect

Cătălin Cristescu, cercetător ştiinţific: Am reuşit să identificăm încă o dată un strat cu mult cărbune, arsură şi seminţe carbonizate, care sunt resturile unui edificiu anterior. 

Specialiştii în patrimoniu spun că descoperirea noului templu va schimba manualele de istorie.

Laurenţiu Nistor, preşedinte Consiliul Judeţean Hunedoara: Poate vorbi despre geneza poporului român şi nimeni nu ne mai poate combate niciodată, în toate documentele.

Consiliul Judeţean Hunedoara, care are în proprietate Sarmizegetusa Regia, a alocat în acest an 100 de mii de lei doar pentru cercetarea arheologică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » Specialiştii ar fi descoperit un nou templu dacic la Sarmizegetusa Regia