Antena Meniu Search
x

Cetatea Sarmizegetusa Regia din Hunedoara, închisă din cauza unei viituri

Din cauza unor alunecări de teren pe calea de acces spre Sarmisegetusa Regia, în zona pietonată, autorităţile au decis să oprească temporar programul de vizitare. Zeci de metri cubi de pământ, piatră şi lemn, după o viitură, au distrus parapetul de protecţie a drumului şi zona pietonală.

Cetatea Sarmizegetusa Regia
Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia din Hunedoara - Observator

Din cauza unor alunecări de teren pe calea de acces spre Sarmisegetusa Regia, în zona pietonată, autorităţile au decis să oprească temporar programul de vizitare. Zeci de metri cubi de pământ, piatră şi lemn, antrenaţi de o viitură, au distrus parapetul de protecţie a drumului şi au destabilizat terasamentul zonei pietonale. De asemenea, în Zona Sacră, o altă alunecare de teren a afectat terasa a X-a pe o lungime de peste 30 de metri.

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri al Consiliului Judeţean Hunedoara, în urma ploilor abundente din ultimele zile, pe calea de acces spre Sarmizegetusa Regia, în zona pietonală, s-au produs mai multe alunecări de teren.

”Cele mai violente alunecări de teren au avut loc în data de 26 iulie, când zeci de metri cubi de pământ, piatră şi lemn, antrenaţi de o viitură, au distrus parapetul de protecţie a drumului şi au destabilizat terasamentul zonei pietonale. De asemenea, în Zona Sacră, o altă alunecare de teren a afectat terasa a X-a pe o lungime de peste 30 de metri. Turiştii aflaţi la acea oră în sit au fost evacuaţi în siguranţă”, se arată în comunicat.

Constatându-se, de către specialişti, că versantul este îmbibat de apă şi că, în această situaţie, el prezintă un pericol permanent de alunecare, pentru protejarea integrităţii vizitatorilor, s-a decis ca, până la stabilizarea solului şi diminuarea pericolului unor noi alunecări de teren, situl Sarmizegetusa Regia să fie închis pentru vizitare.

După ce drumul va fi curăţat, până în data de  30 septembrie 2018, monumentul UNESCO poate fi vizitat, zilnic, între orele 09.00 – 20.00.

Tarifele de vizitare rămân aceleaşi ca până acum: adulţi – 10 lei; elevi/ studenţi/ pensionari – 5 lei; expoziţie – 5 lei; ghidaj audio -20 lei; taxa filmare/ foto comercială – 300 lei.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cetatea Sarmizegetusa Regia din Hunedoara, închisă din cauza unei viituri