Antena Meniu Search
x

Video Specialiştii pun sub semnul întrebării decizia sportivului Andrei Roşu de a-şi transforma câinele într-unul vegan

Broccoli, quinoa şi morcovi, în loc de oase sau bobiţe. E viaţa unui câine pe care stăpânul a decis să-l hrănească în stil vegan. Deşi bărbatul susţine că patrupedul e sănătos şi se bucură de regimul alimentar impus, veterinarii au dubii mari. Iar pe câine nu l-a întrebat nimeni.

de Redactia Observator

la 20.04.2021, 21:29

Vezi și
  • Andrei Roşu a decis să-şi hrănească patrupedul în stil vegan.

Aşa arată un câine vegan şi, aparent, fericit. Hoka, un golden retriever de patru ani, a devenit celebru după ce stăpânul său i-a înlocuit carnea şi oasele cu morcov, cous-cous, linte, cartof dulce şi quinoa: "Facem o bază de linte şi quinoa, de asemenea, punem morcov şi cartof dulce, uneori şi dovleac, brocoli. Ăsta este un terci pe care îl poate mânca şi un om, adică e foarte sănătos, chiar dacă n-arată foarte inspiraţional".

Andrei Roşu, fost membru în trupa "Gaz pe Foc", celebră în anii 90, este primul român care a traversat înot Canalul Mânecii şi a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat șapte maratoane și șapte ultramaratoane pe șapte continente. Patrupedul a fost cooptat în stilul de viaţă al stăpânului. Aşa a ajuns să mânânce legume şi pudre, în loc de carne şi oase.

Andrei Roşu, stăpânul lui Hoka: Atunci când avem perioade mai intense, când alergăm 20 sau 30 de kilometri, când mergem la munte, atunci împărţim şi pudrele proteice de mazăre sau de orez brun.

Andrei Roşu susţine că patrupedul nu a avut probleme de sănătate până acum

Pe acelaşi subiect

Doar că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Iar câinele hrănit cu pudre de dragul altor animale ar putea avea probleme serioase de sănătate.

Cristian Brojbă, medic veterinar: Un câine are nevoie de un aport mai mare de carne deoarece este carnivor. Din cauza unui regim exclusiv vegan, durata de viaţă ar putea fi redusă.

Kola Kariola, dresor: Noi, ca oameni, avem dreptul şi alegem ce ne este şi nu ne este poftă, din păcate, câinele nu poate alege. 

Stăpânul spune că deocamdată câinele nu a avut nicio problemă de sănătate. De cealaltă parte, medicii veterinari sunt mult mai reticenţi. Conform lor, un câine trebuie să mănânce şi carne, tocmai ca să evite carenţele de vitamine care apar în urma unui regim exclusiv vegetarian. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Specialiştii pun sub semnul întrebării decizia sportivului Andrei Roşu de a-şi transforma câinele într-unul vegan