Antena Meniu Search
x

Video Un bosniac de 72 de ani a construit o casă rotativă, ca să-și mulțumească soția care voia priveliște diversificată

Ca să-și mulțumească soția, care voia o casă cu priveliște, un bărbat de 72 de ani din Bosnia Herţegovina a construit o casă rotativă care să-i permită să urmărească atât răsăritul, cât și apusul Soarelui de la orice fereastră. ”M-am săturat de nemulțumirile ei și de renovările dese din casa noastră”, spune bărbatul.

de Redactia Observator

la 10.10.2021, 17:10

Un bosniac de 72 de ani a construit o casă rotativă, ca să-și mulțumească soția care voia priveliște diversificată
Un bosniac de 72 de ani a construit o casă rotativă, ca să-și mulțumească soția care voia priveliște diversificată - Captura YouTube

Vojin Kusic, în vârstă de 72 de ani, a spus că a proiectat casa pentru a-și mulțumi partenera de viață care își dorea o casă cu priveliște.

Situată pe o câmpie din nordul Bosniei, lângă orașul Srbac, casa se învârte în jurul unei axe de 7 metri proiectată de domnul Kusic - care este autodidact - cu vedere la câmpurile de porumb și terenurile agricole, precum și la pădurile și râul din apropiere.

„M-am săturat de nemulțumirile ei și de renovările dese din casa noastră. Așa că i-am spus că voi construi o casă rotativă pe care să o rotească după cum dorește”, a spus bărbatul, pentru Reuters

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Casa se poate roti într-un cerc complet în 24 de ore

La cea mai mică viteză, casa se poate roti într-un cerc complet în 24 de ore. Cel mai rapid, poate face un cerc complet în 22 de secunde, a spus el.

Domnul Kusic a spus că a fost inspirat de inventatorii sârbo-americani Nikola Tesla și Mihajlo Pupin, dar lipsa sa de experiență l-a forțat să caute modalități de a face lucrurile de unul singur.

„Aceasta nu este o inovație, necesită doar voință și cunoștințe și am avut suficient timp și cunoștințe”, a mai spus el.

Construcția casei rotative a durat șase ani

Casa a fost construită în întregime de domnul Kusic însuși pe parcursul a șase ani, cu excepția momentului în care și-a luat timp liber pentru o ședere în spital pentru o afecțiune cardiacă. ”Le-am cerut medicilor să încerce să-mi prelungească viața cel puțin un an, pentru că am acest proiect în cap și ... nimeni nu va ști cum să-l finalizeze”.

Casa este mai rezistentă în caz de cutremur decât cele staționare, a mai spus el. 

Un astfel de proiect a fost ridicat și în Insula Prințului Edward din Canada, unde oaspeții pot sta într-o casă de vacanță construită deasupra unei platforme rotative și pot admira peisajul la 360 de grade, în timp ce stau confortabil pe punte sau în interior, într-un fotoliu confortabil.

O rotație completă durează aproximativ 45 de minute, iar oaspeții pot controla rotațiile printr-o aplicație pe un iPhone. Casa rotativă are un dormitor matrimonial, living, baie proprie, o bucătărie și o punte spațioasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Un bosniac de 72 de ani a construit o casă rotativă, ca să-și mulțumească soția care voia priveliște diversificată