Antena Meniu Search
x

Urzicile picante preparate în stil mexican, o adevărată provocare culinară

Au vitamine, minerale şi ajută organismul să lupte cu o sumedenie de boli. Nu vorbim despre vreun medicament, ci despre urzici.

Vezi și

Au vitamine, minerale şi ajută organismul să lupte cu o sumedenie de boli. Nu vorbim despre vreun medicament, ci despre urzici. Cel mai des, în această perioadă, românii le prepară cu usturoi şi mămăligă. Dar am descoperit şi bucătării în care condimentele aduse de peste Ocean transformă preparatul. Urzicile picante sunt o adevărată provocare culinară.

La români, nu e primăvară fără o mâncare de urzici. Nu mulţi însă au gustat până acum din urzicile. picante. Noi am învăţat reţeta de la Julio Rivera, un bucătar născut în Mexic şi stabilit în Capitală.

Preparatul seamănă cu cel românesc, însă diferenţa este dată de condimente, pe care Julio le aduce de acasă, din Mexic.

Mexicane sau româneşti, un lucru e cert: urzicile sunt pline de vitamine, săruri minerale şi ajută la scăderea glicemiei.

Mai scumpe sunt urzicile greceşti. Costă chiar şi de patru ori mai mult decât cele care se găsesc le cele mai multe tarabe. Comercianţii se plâng că românii cumpără mai puţine urzici decât în alţi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Urzicile picante preparate în stil mexican, o adevărată provocare culinară