Antena Meniu Search
x

Video! Aşa poţi să îţi faci singur un AER CONDIŢIONAT în doar 15 minute

Canicula este o adevărată corvoadă, mai ales dacă nu avem aer condiţionat. Exista însă trucuri cu ajutorul cărora putem scăpa de această problemă. Iată cum putem realiza un aer condiţionat în doar 15 minute

Canicula este o adevărată corvoadă, mai ales dacă nu avem aer condiţionat. Exista însă trucuri cu ajutorul cărora putem scăpa de această problemă. Iată cum putem realiza un aer condiţionat în doar 15 minute

Un bărbat și-a construit singur un sistem de aer condiționat pe care a cheltuit mai puțin de 200 de lei și care timp de șase ore poate răcori o cameră foarte bine. El s-a filmat în timp ce îl construia, a publicat videoclipul online și asta l-a transformat într-o mică vedetă a lucrului manual.

Pentru sistemul lui ingenios de aer condiționat a cumpărat o găleată destul de mare, cel mai bine să fie de 20 de litri, un ventilator, o găleată de polistiren și trei capete de țeavă PVC pe care le-a tăiat la o lungime de circa 10 centimetri. El a mai folosit și gheață pe care a pus-o în găleata de spumă poliuretanică. Aceasta a ajuns apoi în găleata mai mare, iar în cele două au fost fixate capetele de țeavă care distribuie aerul rece.

Ventilatorul a fost pus deasupra celor două. Odată pus în funcție, trimite afară aerul rece și astfel răcorește mai repede și mai bine o cameră. Și pentru că primul video din 2013 a avut succes, a mai revenit cu alt sistem, transformat în “aer condiționat” dintr-o ladă frigorifică. Aceasta este deja proiectată să țină lucrurile reci, așa că menține și gheața mai mult timp.

Creatorul acestui ventilatorul „de buget” susține că gheața obținută din patru litri de apă este suficientă pentru cinci-șase ore de folosire continuă a ventilatorului, scrie PlayTech.ro. Temperatura în „sistemul de ventilație” a fost de-a lungul testului său stabilă la 5 grade Celsius, pe când în cameră a ajuns la 30 de grade. Nu va fi chiar ca în frigider, dar se poate dovedi o soluție foarte bună ca să te răcorești repede.

Interesant, nu-i aşa?

CITEŞTE ŞI A venit canicula şi nu poţi dormi noaptea? Iată cum poţi să rezolvi problema cu un truc simplu şi eficient

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Video! Aşa poţi să îţi faci singur un AER CONDIŢIONAT în doar 15 minute