Antena Meniu Search
x

Vlad Voiculescu, replică pentru Klaus Iohannis după ce i-a numit "crizatori" pe cei din USR. Care este definiţia cuvântului

Klaus Iohannis a lansat, vineri, un nou atac la adresa USR, acuzând că reformele nu au fost făcute în coaliţie din cauza "crizatorilor". Un cuvânt inventat, pentru care preşedintele României a primit un răspuns pe măsură din partea lui Vlad Voiculescu: definiţia.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 22.10.2021, 18:04

Definiţia cuvântului "crizator" pe o fotografie cu Klaus Iohannis la Bruxelles
Klaus Iohannis i-a numit "crizatori" pe miniştrii USR - Colaj Facebook Vlad Voiculescu / Presidency.ro

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, i-a răspuns lui Klaus Iohannis după ce acesta a acuzat că reformele pentru care se angajase coaliţia de guvernare nu au fost făcute din cauza "crizatorilor" din USR. 

Acesta a prezentat o definiţie a cuvântului "crizator", ca şi cum ar fi fost preluată de pe dexonline.ro, în condiţiile încare DOOM nu are o definiţie pentru acest cuvânt.

Conform lui Vlad Voiculescu, definiţia cuvântului "crizator" este: 1. Care nu tolerează corupţia sau cheltuirea clientelară a banului public. 2. Care nu acceptă conducerea discreţionară a unui guvern. 3. (Înv.) Cineva care nu e pe placul preşedintelui unei ţări şi este exclus de la guvernare. 4. Totalitatea miniştrilor unui partid politic care îşi dau demisia pentru a trage un semnal de alarmă atunci când guvernarea este împotriva intereselor cetăţenilor. Din fr. crise.

Klaus Iohannis, atac la USR

Pe acelaşi subiect

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că este nevoie de un Guvern care să rezolve problemele cu care se confruntă România, afirmând că acesta trebuie sprijinit în Parlament de "cei care vor să fie cu noi". Şeful statului a vorbit şi despre fosta coaliţie din care făcea parte USR şi a spus că zilele trecute s-a văzut care au fost crizatorii, acuzându-i pe cei de la USR că nu au reuşit să realizeze reformele din justiţie.

"Acum trebuie să ne apucăm de treabă. Şi trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Unde să căutăm majorităţi decât în Parlamentul României? Cineva trebuie să guverneze şi cineva trebuie să sprijine Guvernul prin majorităţi. Acesta este calculul politic şi este un calcul pe care l-am făcut pentru România şi pentru români şi aşa se va întâmpla.

Dacă Guvernul va fi în această componenţă un an sau doi sau trei, vom vedea, dar problemele, dragii mei, trebuie rezolvate. O dată şi o dată trebuie rezolvate şi cineva trebuie să guverneze", a declarat Klaus Iohannis.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Replica oficială a USR

Uniunea Salvaţi România i-a răspuns vineri preşedintelui Klaus Iohannis, susţinând că "crizatorii" despre care vorbeşte sunt Florin Cîţu, echipa câştigătoare şi şeful statului.

"Ca să o spunem foarte franc: 'crizatorii' sunt Florin Cîţu, echipa câştigătoare şi preşedintele Klaus Iohannis. Au dat afară din guvern miniştrii USR, au blocat reformele din Justiţie, au lăsat sănătatea fără bani atunci când trebuia să pregătim valul 4, au băgat 50 de miliarde de lei în buzunarele baronilor locali, refuză să susţină o majoritate politică de dreapta", a scris USR pe pagina de Facebook a partidului.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, consideră că preşedintele Iohannis "i-a păcălit" pe românii cărora le-a cerut votul ca să "îi scape de PSD". "Să spui că USR a blocat reformele în justiţie, în administraţie şi în domeniul pensiilor este o ticăloşie politică. Să spui că astăzi te apuci de treabă cu PSD, 'cei care vor să fie alături de noi', înseamnă că trădezi votul a milioane de români. USR a fost în stradă împotriva ticăloşiilor PSD-ului condus de Liviu Dragnea. Ne-am luptat pentru o justiţie curată şi pentru o Românie europeană. Când am intrat la guvernare i-am avertizat de la început: s-a terminat cu combinaţiile politice pe sub masă. Nu am acceptat să ne punem semnătura pe un tun de 50 miliarde de lei, mită pentru baroni. Şi asta i-a deranjat. Nu am acceptat să le numim toţi incompetenţii în companiile de stat. Pentru asta ne-au numit 'drulăi'. Acum suntem numiţi 'crizători', iar PSD sunt cei cu care se pot face reforme", a scris Moşteanu, pe pagina sa de socializare.

El spune că USR "îşi asumă eticheta de crizători" dacă aceasta presupune "un stat reformat". "Dacă e să vorbim de reforme, încerc să îi explic preşedintelui Klaus Iohannis ce s-a întâmplat în România ultimelor luni. Pe scurt. Îi aduc aminte că, în justiţie, Stelian Ion a fost demis tocmai că a refuzat să accepte ca numirile la DIICOT şi DNA să se mai facă la mica înţelegere. Îi aduc aminte că, în administraţie, profesioniştii numiţi de USR, oameni cu cariere solide în mediul privat, au fost eliminaţi chiar a doua zi după ce USR a fost exclus de la guvernare. În locul lor au venit sinecurile de partid. Îi aduc aminte că, în domeniul pensiilor, chiar zilele trecute, USL-ul atât de drag preşedintelui Klaus Iohannis a votat împotriva proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale pentru primari. Dacă pentru asta suntem numiţi 'crizători', pentru că am vrut un stat reformat, îmi asum eticheta", a adăugat Moşteanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Inedit » Vlad Voiculescu, replică pentru Klaus Iohannis după ce i-a numit "crizatori" pe cei din USR. Care este definiţia cuvântului