Antena Meniu Search
x

Video A fost regizată sau nu întrebarea virală din timpul discuţiei Ciucă - Robotul ION, de la Guvern?

Nicu Sebe, cercetător şi coordonatorul echipei care a creat robotul ION, noul consilier al premierului Ciucă, a vorbit despre un moment care le-a atras tutor atenţia, miercuri, la Guvern.

Marius Pancu
de Marius Pancu

la 03.03.2023, 14:07

Vezi și

La un moment dat, în timp ce Nicolae Ciucă discuta cu robotul ION, premierul l-a întrebat "Cum pot românii să te înveţe?", iar pe ecranul oglinzii a apărut întrebarea cu o topică diferită: "Cum te pot învăţa românii?". Oamenii s-au întrebat dacă acest moment a fost unul legat de inteligenta artificială sau este unul regizat - un exerciţiu de imagine. 

"Ideea nu este să repete exact ce a a întrebat prim-ministrul. Nu asta era ideea. Sistemul a luat esenţialul şi de asta a replicat un pic diferit. Ideea este aceeaşi", a explicat Nicu Sebe. Întrebat de Marius Pancu dacă are capacitatea de a reformula întrebările, cercetătorul a spus că nu a fost un bug de sistem şi că poate reuşi să facă lucruri de acest gen.

"Probabil am mai pus noi câteva întrebări de genul ăsta şi a reuşit să facă o generalizare a acestor tipuri de întrebări", a explicat cercetătorul. Întrebat de Marius Pancu dacă l-a antrenat pe robot pentru întrebările premierului, Nicu Sebe a completat: "am pus câteva întrebări din aceeaşi familie, nu ştiam exact ce o să întrebe premierul".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Interviurile lui Marius Pancu » A fost regizată sau nu întrebarea virală din timpul discuţiei Ciucă - Robotul ION, de la Guvern?