Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video INTERVIU EXCLUSIV cu Florin Enache şi Andrei Cornea, canotorii de aur ai României: În prima seară, m-am trezit din somn să văd dacă medalia mai e lângă mine

România a câştigat o medalie de argint la haltere feminin: Mihaela Cambei în vârstă de 21 de ani a terminat concursul cu un total de 205 kilograme. A fost devansata doar de chinezoaica Hou Zhihoui. Între timp, noi, la Observatorul de Noapte, am avut bucuria să-i primim pe campionii olimpici de la dublu vâsle masculin, proaspăt întorşi în ţară.

de Marius Pancu

la 08.08.2024 , 12:33

Florin Enache şi Andrei Cornea au cucerit aurul olimpic în proba de dublu vâsle masculin, unul dintre cele trei ale delegației tricolore la Paris 2024. 

Cei doi au povestit pentru Observatorul de Noapte cum au simţit fiecare moment din cursă şi de după câştigarea medaliei, dar ne-au împărtăşit şi povestea lor de viaţă, respectiv cât de mare e efortul care i-a dus la acest succes. 

Iată câteva dintre cele mai importante declaraţii făcute de cei doi canotori: 

Vezi și

- "În prima seară după ce am primit medaliile a fost cel mai complicat, pot spune aşa. Pentru că am avut nişte gânduri, nişte emoţii ca a doua zi dimineaţă când mă trezesc, nu o să o mai am, că va dispărea. Că e doar un vis, că nu e adevărat. Am şi avut o repriză, m-am trezit din somn să văd dacă mai e lângă mine. 

Pe acelaşi subiect

- E munca mea, pentru asta am muncit 16 ani, ştiam că sunt capabil să o iau pentru că până la urma urmei muncim la fel ca ceilalţi, dar importanţa Jocurilor Olimpice şi anvergura acestei competiţii este atât de mare şi mentalitatea cu care ceilalţi sportivi abordează aceste jocuri este total diferită de campionatele europene şi mondiale. Tu îi poţi bate pe parcursul întregilor ani până la Olimpiadă şi acolo să facă diferenţa anvergura sportului.

- Este emoţionant penru că suntem sportivi şi ne uităm la multe sporturi şi ştim despre fiecare în parte care sunt legendele, care sunt sportivii cei mai titraţi şi faptul că am reuşit şi noi să obţinem şi noi acest rezultat de campioni olimpici, au apărut şi emoţiile că e totul un vis.", a declarat Florin Enache. 

"Nu am perceput din prima, nu am realizat din prima lucrul acesta, nici acum probabil că nu realizez 100%.. Au fost pe parcurs momente în care efectiv mă uitam la diferite puncte şi mi se făcea pielea de găină şi atunci mă cuprindeau nişte emoţii şi cumva realitatea mă lovea şi îmi forea momentul acela de: Eşti campion! Ai câştigat!

- Dar în momentul în momentul în care s-a terminat cursa nu puteam să cred că e real. Era foarte greu de crezut! Chiar şi când mi-a arătat colegl meu Florin panoul, când am văzut că scrie România prima parcă nu focalizam şi tot nu îmi venea a crede. Şi după, pe podium, cânnd am urcat şi auzit imnul şi au izbucnit lacrimile pe care nu m-am chinuit să le controlez, atunci a fost primul sentiment în care am realizat oarecum că am reuşit.

- Prima şi prima dată am vorbit cu Florin. El a fost primul pe care l-am felicitat, primul care m-a felicitat, după a fost logodnica mea, iar primul apel telefonic a fost familia. În momentul în care i-am sunat erau în lacrimi, erau foarte fericiţi şi emoţionaţi în acelaşi timp. Ei cred că realizau mai mult decât mine ce s-a întâmplat, dar bucuria de pe chipul lor şi emoţiile mi-au fost transmise mie şi tot atunci au venit rândul doi de lacrimi.", a completat Andrei Cornea.

"Nu am avut nici un dubiu înainte de finală, din contră. Semifinala pe care am avut-o ne-a adus acest rezultat deoarece am avut nişte piedici pe parcursul cursei. Nu a fost semifinala pe care noi ne-am dorit-o cu adevărat, nefiind o cursă foarte bună şi intrând în finală cu al şaselea timp, ne-a împins, ne-a ridicat moralul şi ne-am spus că nu este cursa noastră cea mai bună. Noi ştim care este cursa noastră bună din antrenamente.

- Sportivii devin campioni din antrenamente, acolo doar se justifică cumva. Şi mentalitatea noastră şi psihicul au fost întotdeauna foarte sus, am fost foarte puternici mental încât pe noi nu ne interesează nici măcar culoarele care nu sunt avantajate.", a mai adăugat Florin Enache. 

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Marius Pancu Like

Cred că jurnaliștii se nasc cu un organ intern în plus care le strânge mai abitir stomacul și-i duce la asfixiere dacă nu arată o discrepanță între realitate și discurs sau nu devoalează un neadevăr, o manipulare, o ipocrizie atunci ...

Întrebarea zilei
Aţi dus flori sau alte cadouri în prima zi de şcoală?
Observator » Interviurile lui Marius Pancu » INTERVIU EXCLUSIV cu Florin Enache şi Andrei Cornea, canotorii de aur ai României: În prima seară, m-am trezit din somn să văd dacă medalia mai e lângă mine