Antena Meniu Search
x

Vlad Dascălu, la doar 15 secunde de podium în competiţia de mountain bike. "Este un rezultat fantastic"

Vlad Dascălu a reuşit o performanţă deosebită pentru ciclismul românesc, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, chiar dacă nu a reuşit să prindă podiumul.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 26.07.2021, 15:49

Vlad Dascălu, în competiţia de mountain bike de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
Vlad Dascălu, în competiţia de mountain bike de la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 - Michael Steele/Getty Images

Vlad Dascălu s-a clasat pe un onorant loc 7 în concursul de mountain bike, competiţie câştigată de britanicul Thomas Pidcock. Campion mondial Under-23 în 2019, Vlad Dascălu a fost cronometrat într-o oră şi 26,03 minute, la doar 15 secunde de medaliatul cu bronz.

''A fost o cursă cum ne aşteptam, adică a fost foarte cald şi foarte multă umiditate, lucru care s-a simţit pe finalul cursei. A început destul de bine, am fost în primii 10-11 după primele ture, apoi am început să mă simt destul de bine, am început să recuperez câteva poziţii, dar când mai erau două ture, grupul fruntaş era destul de aproape, dar am început să am nişte crampe, a trebuit să cobor puţin ritmul şi atunci am pierdut grupul cu locul 5 şi locul 6. În ultima tură, i-am prins din urmă, dar când am ajuns la sprint, nu am mai avut forţă să sprintez şi am ajuns pe locul 7. Sunt destul de fericit cu rezultatul, chiar dacă voiam mai mult, dar pentru prima mea Olimpiadă trebuie să fiu fericit", a declarat Vlad Dascălu pentru Agerpres.ro.

Sportivul român visează acum la o performanţă îmbunătăţită la Paris 2024. "A fost o experienţă foarte bună pentru următoarele Jocuri Olimpice şi sper ca viitorul să-mi aducă o performanţă foarte bună. La prima mea Olimpiadă, nu prea ştiam la ce să mă aştept. E un eveniment aşa de mare şi are atâta importanţă în media, toată lumea este cu ochii pe acest eveniment. Acum ştiu cum se trăiesc Jocurile dinăuntru şi astea or să fie nişte lecţii foarte bune pentru viitor", a declarat Vlad Dascălu.

Antrenorul Ovidiu Tudor Oprea a catalogat perfomanţa lui Vlad Dascălu de la Tokyo ca fiind una fantastică. "Nu numai că a fost pe locul şapte, dar a fost practic la numai 15 secunde de locul trei, de medalia de bronz. Ceea ce la oră şi jumătate, mai exact la o oră şi 25 minute cât a durat cursa, 15 secunde e foarte puţin. S-a apropiat foarte mult de grupul acela cu medalia de bronz, dar din păcate nu a mai reuşit să sprinteze la final şi a rămas pe 7, ceea ce este un rezultat fantastic", a spus Tudor Oprea.

Pe acelaşi subiect

Clasament final în proba de mountain bike, la Tokyo 2020

Thomas Pidcock (21 ani) a preluat controlul cursei în cel de-al patrulea tur din cele şapte, depăşind elveţienii Mathias Flueckiger şi Nino Schurter. Britanicul a fost urmat în clasamentul final de Flueckiger, la 20 de secunde, în timp ce bronzul a revenit spaniolului David Valero Serrano, sosit la 34 de secunde de învingător.

Marele favorit al probei de 28,25 de kilometri, olandezul Mathieu van der Poel, a abandonat cu două tururi înainte de sosire, după ce a căzut în primul tur, informează Agerpres.

1. Thomas Pidcock (Marea Britanie) 1:25:14

2. Mathias Flueckiger (Elveţia) 1:25:34

3. David Valero Serrano (Spania) 1:25:48

4. Nino Schurter (Elveţia) 1:25:56

5. Victor Koretzky (Franţa) 1:26:00

6. Anton Cooper (Noua Zeelandă) 1:26:00

7. Vlad Dascălu (România) 1:26:03

8. Alan Hatherly (Africa de Sud) 1:26:33

9. Jordan Sarrou (Franţa) 1:26:50

10. Milan Vader (Olanda) 1:27:21

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Vlad Dascălu, la doar 15 secunde de podium în competiţia de mountain bike. "Este un rezultat fantastic"