Antena Meniu Search
x

14 poliţişti de la Biroul Rutier Iaşi, trimişi în judecată pentru luare de mită

14 poliţişti de la Biroul Rutier Iaşi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi, fiind acuzaţi, în special, de luare de mită.

de Redactia Observator

la 05.05.2021, 18:31

O parte dintre poliţişti au fost trimişi în judecată sub control judiciar, iar ceilalţi în stare de libertate
Poliţiştii sunt acuzaţi că încasau bani şi produse alimentare de la reprezentanţii unui restaurant - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Poliţiştii sunt acuzaţi că încasau bani şi produse alimentare pentru a proteja directorul şi angajaţii unui restaurant.

Vorbim în primul rând despre Gheorghiţă Ciobanu, fost şef la Biroul Rutier Iaşi - Poliţia Municipiului Iaşi, şi de Nicolae Robert Barabaş, Bogdan Gabriel Ciochină, Gabriel Dămoc, Liviu Andrei, Cristinel Cătălin Lohan şi Constantin Bogdan Toderaşcu, toţi agenţi de poliţie rutieră.

De asemenea, dosarul îi mai vizează pe Felix Nelu Crenganiş, agent de poliție și coordonator al Atelierului Confecționări Plăcuțe de Înmatriculare Iași din cadrul D.P.C.R.I.V., pe Robert Andrici, Doru Ionuţ Crivoi, Paul Eţcu, Ionuţ Lucian Landea, Dan Constantin Păuleţ şi Adrian Ştefănucă, de asemenea agenţi de poliţie rutieră, dar şi două persoane fizice a căror identitate nu a fost dezvăluită, dar despre care se ştie că sunt directorul şi, respectiv, angajatul unui restaurant din Iaşi.

Gheorghiţă Ciobanu, Nicolae Robert Barabaş, Bogdan Gabriel Ciochină, Gabriel Dămoc, Liviu Andrei, Cristinel Cătălin Lohan, Constantin Bogdan Toderaşcu, Felix Nelu Crenganiş şi directorul restaurantului din Iaşi au fost trimişi în judecată sub control judiciar, ceilalţi inculpaţi fiind trimişi în judecată în stare de libertate.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că directorul restaurantului îi alimente cu bani şi produse alimentare pe poliţişti astfel încât aceştia să-l protejeze pe el, dar să-i protejeze şi pe angajaţii restaurantului când se comit infracţiuni în trafic.

Pe acelaşi subiect

Detalii din rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în cazul poliţiştilor din Iaşi

Pentru acest caz, procurorii DNA propun următorul rechizitoriu: "În perioada 2019–2020, cei 14 inculpați, lucrători în cadrul Poliției Rutiere Iași, în baza unei înțelegeri tacite cu conducerea unui restaurant, ar fi pretins și primit direct și prin intermediari, de la directorul acelui restaurant (inculpat în prezenta cauză), bani și produse alimentare de catering (livrare preparate culinare).

Foloasele respective ar fi fost primite pentru a-l proteja atât pe director (care nu deținea permis de conducere) cât și pe conducătorii auto ai restaurantului, în sensul de a nu constata și sancționa contravențiile comise de aceștia sau eventualele contravenții pe care ei le-ar săvârși sau/și pentru a le aplica sancțiuni contravenționale mai blânde. Produsele respective ar fi fost pretinse atât pentru sine, cât și pentru alte persoane (prieteni, rude) din anturajul polițiștilor.

În același context, inculpatul Crenganiș Felix Nelu, agent de poliție, ar fi pretins și primit, direct și prin intermediari, de la același om de afaceri sume de bani și produse alimentare în schimbul cărora ar fi dispus confecționarea și ar fi eliberat, fără respectarea procedurilor legale, mai multe plăcuțe de înmatriculare pentru autoturismele ce aparțineau restaurantului.

În perioada septembrie 2019 – 24 februarie 2020, inculpatul Crenganiș Felix Nelu ar fi pretins și primit de la două persoane produse în valoare de 1.320 lei și 350 de euro pentru a interveni pe lângă examinatorii din cadrul Poliției Rutiere, în scopul favorizării persoanelor respective la promovarea probei practice a examenului de obținere a permisul auto".

Dosarul va fi judecat de magistraţii de la Tribunalul Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Justitie » 14 poliţişti de la Biroul Rutier Iaşi, trimişi în judecată pentru luare de mită