Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Alfred Bulai a scăpat de arestul preventiv, după ce susţine că şi-a văzut studentele goale din întâmplare. "Nu mă aşteptam"

Alfred Bulai va fi plasat în arest la domiciliu după externarea din spital. Înainte să facă infarct, sociologul ar fi încercat să influențeze ancheta penală şi intenționa să plătească articole de presă în avantajul lui, se arată în motivarea judecătorilor. În plus, a vrut să le găsească pe studentele care au făcut acuzaţii publice la adresa lui. Treizeci de foste studente au depus până acum plângeri impotriva renumitului profesor. 

de Denisa Dicu

la 12.09.2024 , 19:31

Alfred Bulai a scăpat de arestul preventiv şi după ce va fi externat se va putea întoarce acasă. Instanţa a decis să fie plasat în arest la domiciliu după ce a suferit un infarct.

A scăpat de arestul preventiv

Medicii nu și-au dat acordul ca profesorul să iasă din spital pentru a participa la ședința de judecată. La dosar au fost depuse documente care atestă ca Alfred Bulai lipsește în mod justificat și că starea de sănătate nu îi permite nici măcar să fie audiat prin videoconferință, de pe patul de spital. Sociologul a fost reprezentat în sala de judecată de avocatul sau.

Vezi și

Între timp, magistraţii care l-au trimis după gratii și-au motivat decizia. Au constatat că profesorul cu o vechime de 35 de ani la catedră îşi manipula victimele, dându-le impresia că este singurul profesor care descoperă potenţialul lor. Studentele au povestit în faţa anchetatorilor că la cursuri sociologul făcea comparaţii sexuale, afirmaţii misogine şi homofobe.

Pe acelaşi subiect

La cursuri avea idei învechite, în ideea că femeile trebuie să fie feminine ca să fie plăcute de bărbalţi, că este greşit să fii homosexual. În primul an, la cursuri. Ne dădea un exemplu cu PIB-ul, dacă ar fi calculat după mărimea sânilor.

Martora a declarat organelor de urmărire penală că în timpul cursurilor, după partea teoretică, acesta explica folosindu-se de exemple. "Majoritatea exemplelor erau cu tentă sexuală. Ne dădea să completăm și nişte formulare, majoritatea fiind despre viaţa personală și personalitatea noastră, existând și întrebări cu tentă sexuală".

Și-a văzut studentele dezbrăcate din întâmplare

În plus, anchetatorii susţin că renumitul sociolog ar fi încercat să ia legătura cu tinerele care au făcut public declaraţii împotriva lui. Mai mult, ar fi căutat un jurnalist pe care să îl plătească ca sa i spele imaginea.

Acesta a încercat să influențeze ancheta penală, prin identificarea persoanelor implicate în apariția articolului de investigaţic jurnalistică și încercarea de a găsi o persoană care să producă, în schimbul unei sume de bani, un articol de presă favorabil.

30 de tinere au depus plângere impotriva profesorului pe care il acuza de agresiuni sexuale.

"El mi-a zis  "dezbraca te de tot!''. Mi-a pus mana pe fund, mi-a zis ce-ai, gagico!", spune o victimă.

"Ai căpătat mult curaj! Depinde acum de scara curajului, știi? Dacă îti cer să te dezbraci, te dezbraci, mai mult decât a sta în sutien?", le spunea Bulai.

O tânără l-a acuzat că la un stagiu de practică în Suceava ar fi fost obligată să se dezbrace. Versiunea sociologului in fata magistratilor a fost diferită.

"Ușa era deschisă şi am văzut că persoana vătămată era în sutien, iar bluza pe care o avea pe ea o avea în mână. Eu am rămas în uşă, iar ea s-a îmbrăcat imediat. Şi-a dat tricoul jos, cred că a durat 3-4 secunde, toată scena nu a durat mai mult de 15 secunde. Reacția mea a fost una de uimire întrucât nu am știut cum să reacționez. l-am zis: ,,Nu mă aşteptam!". Posibil să fi spus: ,,Bravo, ești mai tare decât credeam!", a declarat Bulai.

Profesorul le-a mai spus judecătorilor că e posibil ca studentele să fi interpretat greşit sensul unor discuţii.

Denisa Dicu Like
Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Justiţie » Alfred Bulai a scăpat de arestul preventiv, după ce susţine că şi-a văzut studentele goale din întâmplare. "Nu mă aşteptam"