Antena Meniu Search
x

Cei care i-au bătut pe jurnalişti şi pe activistul de mediu, eliberaţi şi puşi sub control judiciar

Cei patru bărbaţi care i-au bătut pe jurnalişti şi pe activistul de mediu au fost eliberaţi şi puşi sub control judiciar.

de Monica Palade

la 18.09.2021, 19:38

Vezi și

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei  au dispus eliberarea celor patru persoane, cercetate pentru ”lovire sau alte violențe” și ”purtare abuzivă” și cercetarea lor sub control judiciar. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 18.09.2021 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 4 inculpați  cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. 1 din Codul penal (3 dintre inculpați) și a infracțiunii de purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 2 rap. la art. 193 alin. 1 din Codul penal (cel de al patrulea inculpat).

În fapt s-a reținut că, în ziua de 16.09.2021, în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci, județul Suceava, cei patru inculpați au lovit cu pumnii și picioarele trei persoane vătămate ce realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. Una dintre persoanele vătămate a fost supusă unui tratament degradant.

Pe acelaşi subiect

Totodată, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus luarea măsurii preventive a controlul judiciar față de cei patru inculpați. 

Dispunerea acestor măsuri au avut în vedere limitele de pedeapsă ale infracțiunilor reținute în sarcina inculpaților, precum și asigurarea bunei defășurări a urmăririi penale și înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică.

Puşi în libertate sub control judiciar

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unor măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, se arată într-un comunicat al Parchetului Varea Dornei. 

Cei patru au lovit cu pumnii și picioarele trei persoane care realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri. În total, au fost duse la audieri 12 persoane, însă în urma acestora s-a dispus reținerea a doar patru. Aceștia au vârste cuprinse între 24 si 44 de ani și sunt domiciliaţi în comunele Şaru Dornei şi Panaci. Cei patru bărbaţi au fost încarceraţi în Arestul IPJ Suceava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Justitie » Cei care i-au bătut pe jurnalişti şi pe activistul de mediu, eliberaţi şi puşi sub control judiciar