CSM reacționează după eliberarea lui Liviu Dragnea. Cum a fost pus în libertate fostul lider PSD

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 16.07.2021, 15:12.
Actualizat: 16.07.2021, 15:13

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a reacționat la speculațiile apărute după eliberarea lui Liviu Dragnea și a transmis că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii.

CSM reacționează după eliberarea lui Liviu Dragnea. Cum a fost pus în libertate fostul lider PSD

CSM reacționează după eliberarea lui Liviu Dragnea. Cum a fost pus în libertate fostul lider PSD

Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Într-un comunicat transmis de CSM, „secţia pentru judecători, singura autoritate competentă să apere independența judecătorilor, face un apel către toţi actorii publici ca în discursurile lor să respecte independenţa, imparţialitatea şi autoritatea instanţelor judecătoreşti”.

„Secţia pentru judecători subliniază că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii şi respinge orice speculaţii contrare, vizând posibile alte raţiuni care ar fi stat la baza adoptării lor”, se arată în comunicat, citat de Mediafax.

Liviu Dragnea, eliberat după 2 ani și 2 luni de închisoare

Citește și:

Precizările vin după ce, imediat după eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea, joi, în spațiul public au apărut speculații cu privire la alte motive decât cele reale și legale pentru care judecătorii Tribunalului Giurgiu ar fi luat decizia eliberării fostului lider PSD.

Magistrații Tribunalului Giurgiu au decis, joi, eliberarea lui Liviu Dragnea. Decizia este definitivă. Dragnea a stat închis 2 ani și 2 luni.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracţiei de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obţină eliberarea condiţionată.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.