Antena Meniu Search
x

Video Cum funcţiona reţeaua fiului interlopului Sile Cămătaru. Albert era încarcerat la Jilava, dar controla traficul de droguri

Fiul interlopului Sile Cămătaru conducea traficul de droguri in închisoare. Din spatele gratiilor, a condus un an şi jumătate o reţea care distribuia cocaină şi heroină în penitenciarul Jilava. Cărăuşii erau tot deţinuţi, iar stupefiantele veneau cu drona. După descinderi, toţi membrii reţelei au ajuns orfata procurorilor, care credeau că anihilaseră demult clanul interlopilor.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 24.10.2023, 19:58

Vezi și

Februarie 2021. Albert Balint - zis şi Albert Cămătaru - ajungea în custodia Poliţiei Române. Trecuse mai mult de un an de când era pe lista celor mai căutaţi infractori români în Europa. Fiul lui Sile Cămătaru fusese prins în noaptea de Revelion la Frankfurt. Condamnat la trei ani de închisoare pentru că a condus drogat şi fără permis, a fost extrădat din Germania. Poliţiştii credeau că au năruit imperiul intelopilor, dar nici gratiile de la Jilava nu l-au făcut pe Albert Cămătaru să abandoneze afacerile ilegale. După doi ani şi jumătate, mascaţii i-au căutat pe complicii conduşi de el din penitenciar.

Drogurile sunt mai scumpe decât în libertate

Din celulă, interlopul a pus la cale o reţea de trafic de droguri care opera şi în penitenciar şi în lumea liberă. Afacerea a pornit în noiembrie anul trecut. Împreună cu doi complici, a început să vândă cocaină, canabis, heroină şi se droga în rând cu ceilalţi condamnaţi. Până în vara aceasta, banda s-a mărit cu încă şase interlopi. Surse Observator spun că deţinuţii care lucrau supravegheaţi doar de un coleg, la fermele din afara închisorii, erau cărăuşi. Stupefiantele ajungeau la ei livrate de rude sau aduse cu dronele. Condamnaţii le înghiţeau şi aşa ajungeau drogurile pe piaţa neagră din penintenciar.

Drogurile sunt mai scumpe decât în libertate. Un cm patrat de droguri costă foarte mult într-un penitenciar. Estimativ, undeva la 10 pachete de ţigări. Pentru că moneda de schimb în penitenciare este ţigara. Tot din spatele gratiilor, Albert Cămătaru avea grijă de afacerea cu prostituate şi trafic de persoane a unui alt temut interlop - Roberto Cimpoeru, care trimitea cu forţa tinere în Italia, Elveţia, Olanda. Afacerile clandestine pe care le făcea fiul lui Sile Cămătaru funcţionau în închisoare după următoarea schemă. Primea bani de la liderul grupării de prostituate şi droguri pentru trafic de la familia lui spun surse Observator. Ca să descurce iţele reţelei, procurorii au făcut un şir de percheziţii azi-dimineaţă în Bucureşti şi Ilfov.

La ieşirea de la DIICOT, Albert Cămătaru a afişat un zâmbet sfidător şi a fugit de reporteri. Autorităţile încearcă să lupte cu flagelul drogurilor din închisori. Acum două luni, o hotărâre de Guvern a modificat regulamentul Penitenciarelor, după ce gardienii au observat că şi prin scrisori erau livrate stupefiante. "Există posibilitatea de testare antidrog în penitenciare. Se face verificarea aceasta a corespondenţei şi atunci când sunt suspiciuni se trimit la verificări scrisorile", a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei.

Peste 1.400 de persoane sunt în spatele gratiilor pentru trafic de droguri. Potrivit surselor Observator, majoritatea continuă aceeaşi activitate infracţională chiar şi din penitenciare. Aflat acum în centrul anchetei, Albert Cămătaru a fost condamnat pentru trafic de droguri în 2010, la cinci ani de închisoare. A ieşit, însă după patru ani, pentru bună purtare. Clanul Cămătarilor este unul dintre cele mai temute clanuri din ţară. Liderii lui au afişat mereu o extravaganţă copiată din filmele cu mafioţi. La eliberarea din închisoare, Nuţu Cămătaru a plecat călare pe cal, în timp ce prietenii şi familia eliberau porumbei albi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Justitie » Cum funcţiona reţeaua fiului interlopului Sile Cămătaru. Albert era încarcerat la Jilava, dar controla traficul de droguri