Antena Meniu Search
x

Curtea de Apel din Bari a suspendat predarea lui Ionel Arsene. CEDO nu s-a pronunțat încă în acest caz

Curtea de Apel din Bari a suspendat predarea lui Ionel Arsene pe motive medicale, anunță Alina Gorghiu, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 09.11.2023, 21:59

Curtea de Apel din Bari a suspendat predarea lui Ionel Arsene. CEDO nu s-a pronunțat încă în acest caz
- Hepta

„Experții numiți de instanță vor face expertiza solicitată de avocați (să se constate că are probleme psihice), pentru a vedea dacă se confirmă situația sa medicală. Statul român a așteptat mult timp pentru hotărârea definitivă de predare. Ea este doar suspendată până se obțin rezultatele expertizei și sperăm să efectuăm predarea la final. Sistemul penitenciar din Romania are unde să trateze deținuții, sunt spitale-penitenciar pentru toate tipurile de afecțiune”, afirmă ministrul.

CEDO nu s-a pronunțat până în acest moment cu privire la acest caz

„Această întâmplare mă face să fiu și mai determinată în eforturile pe care Ministerul Justiției, împreună cu alte autorități, le va face pentru a întoarce în țară orice fugar, indiferent de numele lui, indiferent în ce țară se află”, spune Alina Gorghiu.

Curtea de Casaţie din Italia decisese, pe 4 noiembrie, predarea lui Arsene, care are de executat 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru trafic de influenţă. Avocaţii italieni ai lui Arsene încearcă, însă, să împiedice extrădarea acestuia, susţinând că fostul preşedinte al Consiliului Județean Neamţ suferă de o "tulburare depresivă severă" şi ar exista un "risc foarte mare" să se sinucidă dacă va fi adus în România şi încarcerat.

CEDO nu s-a pronunțat până în acest moment cu privire la acest caz. Avocaţii lui Arsene au sesizat CEDO pentru a împiedica extrădarea acestuia, spunând că în România i s-ar încălca dreptul la viaţă şi ar fi supus la tratamente degradante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Justitie » Curtea de Apel din Bari a suspendat predarea lui Ionel Arsene. CEDO nu s-a pronunțat încă în acest caz