Antena Meniu Search
x

Update Dan Diaconescu, arestat la domiciliu. Suma pe care ar fi plătit-o pentru a întreţine relaţii sexuale cu două minore gemene

Dan Diaconescu a ajuns din nou după gratii. Fostul jurnalist Dan Diaconescu a fost arestat la domiciliu, vineri, fiind cercetat pentru act sexual cu minori în formă continuată și folosirea prostituției infantile în formă continuată. Decizia s-a luat la finalul unor zile lungi, în care locuinţele fostului jurnalist din Bucureşti şi Constanţa au fost periate de poliţişti. Diaconescu este cercetat pentru că ar fi întreţinut relaţii intime cu două gemene, de 15 ani. Surse din anchetă spun că el le-ar fi cerut surorilor să-i găsească, contracost, o virgină, iar adolescentele l-ar fi filmat şi şantajat.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 13.04.2023, 13:48

Vezi și

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, vineri, procurorul de caz a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, a lui Dan Diaconescu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor, în formă continuată și folosirea prostituţiei infantile.

Între 300 şi 400 de lei ar fi plătit Dan Diaconescu pentru a întreţine relaţii sexuale cu fetele minore, susţin surse din anchetă. Nu mai puţin de 8 ore au durat audierile la sediul Poliţiei din Constanţa.

Dan Diaconescu a devenit un personaj popular în anii 2000, când a creat OTV

"Este o invenţie, o bazaconie". Este declaraţia lui Dan Diaconescu dată aseară, jurnaliştilor, după ce poliţiştii i-au percheziţionat apartamentul din Constanţa. Patru ore mai târziu, fostul patron al OTV era reţinut. "La ora 00 şi 7 minute, Dan Diaconescu a fost reţinut. Din punctul meu de vedere, nu, n-au suficiente probe. Dar mă aşteptam la o măsură preventivă", a declarat Alexandru Murărescu, avocatul lui Dan Diaconescu.

Pe acelaşi subiect

Ieri, în zorii zilei, poliţiştii au descins în vila din Primăverii a lui Dan Diaconescu. Au ridicat două laptopuri şi mai multe telefoane. De frica mascaţilor, Diaconescu s-ar fi ascuns în debara. Procurorii sunt însă de altă părere. Îl cercetează pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale, contra cost, cu două surori gemene, care aveau la vremea respectivă 15 ani. Faptele ar fi avut loc între septembrie 2020, septembrie 2021. Acuzaţiile vorbesc şi despre infracţiunea de folosire a prostituţiei infantile. Surse din anchetă susţin că Dan Diaconescu le-ar fi cerut gemenelor, chiar să-i găsească o virgină, tot contra cost. Numai că una dintre fete l-ar fi filmat şi şantajat.

Dan Diaconescu a devenit un personaj popular în anii 2000 când a creat OTV. Din studioul amenajat într-o garsonieră de la Piaţa Romană, dezbătea noapte de noapte subiecte cu iz de senzaţional şi invitaţi controversaţi. Momentul cheie care l-a făcut celebru este cel în care unul dintre invitaţi, Tolea Ciumac, l-a aruncat într-un tomberon.

Dan Diaconescu a visat şi la o carieră politică. A făcut un partid şi a încercat să devină deputat, europarlamentar şi chiar preşedinte. În 2015, a ajuns după gratii, după ce a fost condamnat pentru şantaj şi ameninţare. A făcut doar doi ani şi jumătate din pedeapsă. Dacă acum va fi găsit vinovat, la sentinţă i se va adăuga și perioada din condamnare pe care nu a mai executat-o, adică aproape 3 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Justitie » Dan Diaconescu, arestat la domiciliu. Suma pe care ar fi plătit-o pentru a întreţine relaţii sexuale cu două minore gemene