Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foştii şefi ai SRI contestă controlul judiciar. Judecarea cererii, amânată pentru săptămâna viitoare

Fostul şef SRI Florian Coldea, generalul Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă vor să scape de controlul judiciar aplicat de procurori în dosarul în care sunt acuzaţi de corupţie. Asta după ce, la denunţul iniţial, făcut de afacerisul Cătălin Hideg, s-a adăugat şi acuzaţia primarului de la Rovinari. Acesta spune că cei trei ar fi primit sute de mii de euro pentru a îmblânzi deciziile judecătorilor într-un dosar în care edilul este judecat pentru fraudă cu fonduri europene. Astăzi Coldea, Dumbravă şi Trăilă s-au prezentat la Curtea de Apel Bucureşti.   

de Denisa Dicu

la 23.07.2024 , 13:42

Şedinţa a început la ora 9 şi s-a terminat în jurul prânzului, însă judecarea cererii depuse de generalii în rezervă şi avocatul Doru Trăila a fost amânată pentru luni. Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă s-au prezentat astăzi în faţa instanţei întrucât au depus o cerere pentru revocarea controlului judiciar, măsură preventivă impusă de procurorii DNA, care le interzice in acest moment să părăsească teritoriul României şi să ia legătura unii cu alţii, atât indirect cât şi în mod direct.

Judecarea acestei cereri s-a amânat pentru săptămâna viitoare, după o şedinţă care a durat trei ore şi jumătate, iar din acest timp, aproape două ore a durat declaraţia susţinută de Florian Coldea în faţa completului de judecată.

Procurorii DNA au prelungit această măsură preventivă a controlului judiciar, săptămâna trecută, când foştii şefi din SRI şi avocatul Doru Trăilă au fost chemaţi la sediul DNA pentru a li se aduce la cunoştinţă faptul că urmărirea penală pe numele lor a fost extinsă pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi grup infracţional organizat, în baza denunţului formulat de primarul din Rovinari. Edilul ar fi apelat la sprijinul generalilor în rezervă pentru a reuşi să scape de un dosar în care a fost acuzat de fraudă cu fonduri europene. 

Vezi și
Denisa Dicu Like
Întrebarea zilei
Vi se pare mai eficient să vindeţi haine din garderoba personală online, pe grupuri sau diverse aplicaţii?
Observator » Justiţie » Foştii şefi ai SRI contestă controlul judiciar. Judecarea cererii, amânată pentru săptămâna viitoare