Antena Meniu Search
x

Francezul prins când încerca să scoată ilegal din România opt migranţi, pentru a-i duce în Germania, a fost arestat preventiv 

Un francez de 28 de ani a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, după ce a fost prins când încerca să scoată ilegal din România opt migranţi pe care intenţiona să-i ducă în Germania.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 13.05.2021, 12:30

Francezul şi cei opt migranţi, audiaţi la sediul Poliţiei de Frontieră
Francezul şi cei opt migranţi au fost puşi sub acuzare - Poliţia de Frontieră
  • Francezul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunii de trafic de migranţi.

Francezul a fost prins pe raza localităţii Bercu, din judeţul Satu Mare, în apropiere de graniţa României cu Ungaria. Conform reprezentanţilor Poliţiei Române de Frontieră, francezul conducea o maşină înmatriculată în Franţa şi în care se aflau cei opt migranţi.

Pentru că migranţii nu-şi justificau prezenţa în zonă, toate cele nouă persoane implicate au fost conduse la audieri la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea. Ancheta a scos la iveală că cei opt migranţi au între 17 şi 35 de ani şi provin din Bangladesh, Afganistan şi Pakistan.

Francezul a fost pus sub acuzare pentru trafic de migranţi

Francezul intenţiona să-i ajute pe cei opt migranţi să treacă ilegal graniţa în Ungaria şi, în cele din urmă, să ajungă în Germania. Cetăţeanul francez a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunii de trafic de migranţi, iar magistraţii de la Tribunalul Satu Mare au aprobat arestarea lui pentru 30 de zile.

Migranţii au fost puşi sub acuzare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar ei au fost preluaţi de reprezentanţii Biroului pentru Imigrări Satu Mare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Justitie » Francezul prins când încerca să scoată ilegal din România opt migranţi, pentru a-i duce în Germania, a fost arestat preventiv