Antena Meniu Search
x

Fraţii Godei, patronii azilului groazei din Voluntari, află vineri dacă rămân după gratii sau sunt plasaţi în arest la domiciliu

Fraţii Godei, patronii azilului groazei din Voluntari, vor afla vineri dacă vor primi sau nu arest la domiciliu. Pronunţarea deciziei a fost amânată pentru 1 septembrie 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 31.08.2023, 17:45

Vezi și

UPDATE 17.30 În dosarele 25404/3/2023 și 25401/3/2023 a fost amânată pronunțarea pentru data de 1 septembrie. 

Zi decisivă astăzi pentru patronii azilului groazei din Voluntari, acolo unde mai mulţi bătrâni au fost supuşi unor chinuri greu de imaginat. Fraţii Godei vor afla dacă vor primi sau nu arest la domiciliu. O astfel de decizie a fost luată săptămâna trecută de Tribunalul Bucureşti, însă a fost respinsă de procurorii DIICOT. Cei doi au ajuns azi dimineaţă la Curtea de Apel, iar dintr-un moment în altul aşteptăm decizia finală a judecătorilor. 

Săptămâna trecută, Tribunalul Bucureşti a admis ca cei doi să fie trecuţi sub măsura arestului la domiciliu, aşadar să fie înlocuită măsura arestului preventiv.  Însă procurorii DIICOT au contestat această cerere pentru că ei consideră că dacă fraţii Godei vor fi trecuţi în arest la domiciliu vor prezenta un pericol pentru anchetă. Aşadar, aceştia au cerut prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile.  Judecătorii Curţii de Apel urmează să ia o decizie după ce vor analiza toate argumentele.

Ştefan Godei, urmărit penal de DNA

Pe acelaşi subiect

Ştefan Godei, preşedintele asociaţiei care deţinea unul dintre centrele din Voluntari în care bătrânii erau supuşi la tratamente inumane este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie. El este acuzat de procurorii anticorupţie de faptul că pentru a obţine licenţa centrului a completat documentele necesare cu date nereale, aşa cum l-ar fi sfătuit doi inspectori sociali de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Ilfov.

DNA a anunţat pe 2 august, printr-un comunicat de presă, că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Ştefan Godei, la data faptei preşedinte al unei asociaţii ce deţine un centru de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

“În zilele de 10 şi 11 mai 2023, suspectul G.Ş.C., în calitatea menţionată mai sus, în scopul obţinerii licenţei de funcţionare pentru un centru de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi pe care-l deţinea în oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, ar fi completat documentele necesare conform instrucţiunilor trasate de inculpaţii Rontescu Florina şi Năstase Andrei Cornel, inspectori sociali în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Ilfov, pentru a dovedi îndeplinirea standardele minime de calitate de către centrul respectiv”, se arată în comunicat.

Sursa citată a precizat că ulterior, cei doi inspectori ar fi transmis către Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, un raport favorabil în condiţiile în care centrul respectiv nu îndeplinea cerinţele minime de funcţionare, prevăzute de lege. Procurorii au menţionat că în cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Ştefan Godei, considerat liderul şi coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni, de pe urma cărora a câştigat peste 3,7 milioane de lei, îşi cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate şi lăutari, potrivit procurorilor DIICOT. Într-o singură noapte, el a reuşit să cheltuiască 25.000 de lei pe astfel de distracţii, a relatat Digi 24.

În total, membrii grupului infracțional organizat condus Ștefan Godei au obținut de la DGASPC Ilfov, DGASPC Sector 3 și alte direcții/servicii din cadrul altor primării, conturile Asociației „Sf. Gabriel cel Viteaz”, suma  de 3.763.869 de lei în perioada 25.11.2021 - 08.06.2023. Ştefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în acest dosar, alături de fratele său, Daniel Godei, care avea rol de coordonator în cadrul grupului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Justitie » Fraţii Godei, patronii azilului groazei din Voluntari, află vineri dacă rămân după gratii sau sunt plasaţi în arest la domiciliu