Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Guvernul aprobă pachetul de legi ale justiţie. Ciucă: Asigurăm consolidarea independenţei justiţiei si garantarea drepturilor cetățenilor

Guvernul aprobă, miercuri, pachetul de legi ale justiţie, premierul Nicolae Ciucă declarând, în deschiderea şedinţei, că procesul în care s-a derulat elaborarea acestui pachet de legi reprezintă un exemplu de maturitate şi respnsabilitate pentru toate instituţiile implicate.

de Redactia Observator

la 24.08.2022 , 12:36

Guvernul aprobă pachetul de legi ale justiţie. Premierul Ciucă: Asigurăm consolidarea independenţei justiţiei si garantarea drepturilor cetățenilor
Guvernul aprobă pachetul de legi ale justiţie. Premierul Ciucă: Asigurăm consolidarea independenţei justiţiei si garantarea drepturilor cetățenilor - Hepta

”Este un demers care s-a derulat pe parcursul ultimelor luni şi s-a concretizat într-o activitate cât se poate de consistentă. Ştim cu toţii dezbaterile din ultimii ani, care au generat atât opinii critice sau favorabile, cred că procesul în care s-a derulat elaborarea acestui pachet de legi reprezintă un exemplu de maturitate şi respnsabilitate pentru toate instituţiile implicate”, a spus premierul, citat de news.ro.

Şeful Executivului a precizat că ”este un obiectiv pe care şi l-au asumat atât prin PNRR dar şi prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV)”.

”Cred că cel mai important de subliniat este faptul că, prin aceste legi, nu facem nimic altceva decât să asigurăm consolidarea independenţei justiţiei şi binenţeles garantarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor români”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

Articolul continuă după reclamă

Ciucă: Asigurăm consolidarea independenţei justiţiei şi garantarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor români

Pe acelaşi subiect

”Doresc să remarc efortul care s-a făcut la nivelul Ministerului Justiţiei şi să îi mulţumesc domnului ministru”, a mai spus premierul, precizând că mulţumeşte şi instituţiilor care s-au implicat în elaborarea pachetului de legi, CSM, ÎCCJ, Parchetul de pe lângă Înalta Curte, DNA, DIICOT, asociaţiile magistraţilor şi societăţii civile, CES şi Consiliul Legislativ.

Şeful Executivului şi-a exprimat convingerea că ”întreg demersul s-a încadrat în respectarea principiilor şi normelor juridice”. 

”Îmi exprim convingerea că, odată finalizat demersul, reuşim să ieşim de sub mecanismul de control şi verificare şi de asemenea să putem să facilităm decizia pe care toţi românii o aşteaptă, de atât de mult timp, decizia integrării în Spaţiul Schengen”, a mai spus Ciucă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Justitie » Guvernul aprobă pachetul de legi ale justiţie. Ciucă: Asigurăm consolidarea independenţei justiţiei si garantarea drepturilor cetățenilor